Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sektledare hittades död – klädd i julgransbelysning

Mumifierad kvinna hittades utan ögon inlindad i sovsäck
Foto: Facebook

Den döda sektledaren ”Mother Gods” mumifierade kropp kläddes i en sovsäck, julgransbelysning och sminkades med glitter.

Nu riskerar sju sektmedlemmar 12 års fängelse.

Den bisarra historien som nu rullas upp i Colorado började i förra veckan, när en medlem av sekten ”Love has won” tipsade polisen om att andra medlemmar förvarade Amy Carlsons – sektens ledare ”Mother God” – döda kropp i ett hus i staden Moffat, 30 mil sydväst om Denver. 

Polisen gjorde en husrannsakan och hittade mycket riktigt vad de tror är den döda sektledaren i huset – långt gången i förruttnelseprocessen. Kroppen var klädd i en sovsäck. Hon var också sminkad med glitter runt de tomma ögonhålorna och hade dekorerats med julgransbelysning, skriver Denver Post. Enligt rapporten såg det ut som att sektmedlemmarna skapat något slags altare av deras döda ledare.

Sektmedlemmar gripna 

Sju sektmedlemmar, fyra män och tre kvinnor, greps och misstänks ha fört kroppen från Kalifornien till Colorado. Misstankarna gäller bland annat brott mot griftefriden och två fall av vanvård av barn, eftersom barn befann sig i samma hus som kroppen. Sektmedlemmarna riskerar som mest 12 års fängelse.

Amy Carlsons dödsorsak har inte fastställts ännu och polisen har inte sagt något om de misstänker att något brott har begåtts i samband med att hon dog. Enligt rättsläkaren, som inte med fullständig säkerhet har kunnat fastställa kroppens identitet, har hon varit död i minst fyra veckor.

Sektexperter har kallat Amy Carlson ett skolboksexempel på en sektledare. Hon påstod att detta liv var hennes 534:e reinkarnation – och att det var hon som hade skapat jorden. Sekten ”Love has won” beräknas ha färre än 100 medlemmar, men har ändå fått relativt stor uppmärksamhet i USA.

Sektledaren: Djävulen vill testa vår tro med Corona

Undergångssekten låg bakom coronaspridningen i Sydkorea.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.