Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Segerkyssen efter rysaren: ”Det var ett tufft race”

Elise Stefanik ger sin make Matt Manda en kyss på scenen. Foto: Johan Eriksson

GLENS FALLS. Efter nervrysaren: här är segerkyssen! 

Republikanen Elise Stefanik tog till slut en storseger i valet till representanthuset – och fick fira med maken Matt inför jublande supportrar.

– Jag är så tacksam och glad för hans stöd. Han har stöttat mig sedan mitt första race, säger Elise Stefanik till Expressen. 

Upprymdheten i balsalen på Queensbury Hotel i Glens Falls i norra delarna av New York gick inte att ta miste på när Elise Stefanik, 34, gick upp på scenen, tidigt på onsdagsmorgonen  svensk tid, för att fira segern i mellanårsvalet i New Yorks 21:a distrikt. Även om slutliga resultatet kom kanske inte som någon chock, var glädjen och lättnaden så stor, så stor. 

Elise Stefanik hyllas på scenen efter det stod klart att hon vunnit – igen. Foto: Johan Eriksson

Med en enorm amerikansk flagga i bakgrunden tog Stefanik emot jublet, och tackade alla som hjälpt henne på vägen fram till att säkra en tredje mandatperiod i representanthuset.

Kärleksstödet från maken Matt

På scenen stod också maken Matt Manda, som Elise Stefanik ropade fram – och gav en rejäl segerkyss. 

– Jag är så tacksam och glad för hans stöd och stödet från min familj. Han har stöttat mig sedan mitt första race, när han var min pojkvän, och sedan när han blev min fästman, och nu när han är min man. Vi gör det här som partners, och han älskar de hårt jobbande familjerna i det här distriktet lika mycket som jag gör och jag är väldigt stolt över att han är med mig här i kväll och firar, säger Stefanik till Expressen efteråt.

Ja, apropå fira – hur ska du fortsätta kvällen i kväll? 

– Jag kommer ha roligt i kväll, och sen kommer jag nog slappna av ett par dagar och sova i kapp. Och kanske träna lite också. 

Elise Stefanik under en av kvällens alla segerintervjuer. Foto: Johan Eriksson

Lite vila kan nog vara på sin plats. Stefanik säger att det har varit en tuff period fram till valdagen, tuffare än tidigare. 

– Varje val är olika och det här var ett tufft val. Alla håller nog med om att det är ett tufft klimat just nu. Det var ett tufft race, men det slutade med dubbelsiffrigt, det är jag väldigt nöjd med. Det visar att väljarna är ute efter någon som verkligen kan ge dem resultat. Men varje valdag är nervig, det var väldigt skönt när siffrorna började komma in. 

New Yorks 21:a distrikt skiljer sig från stora delar av resten av delstaten New York i allmänhet och staden New York i synnerhet – i det 21:a distriktet är väljarna klart mer republikanska än resten av delstaten, och det visade sig återigen i kväll.

 

https://twitter.com/EliseStefanik/status/1060032854493720576

Klar seger för Elise Stefanik

Utmanaren, demokraten Tedra Cobb, hade ett skapligt stöd och sågs på förhand ut att ha en liten, men ändock existerande chans, men när det var färdigträknat var det inte mycket att snacka om: 

Stefanik hade klara 56,7 procent av rösterna mot 41,8 för demokraten Tedra Cobb. 

När Stefanik själv klivit av scenen kom supportrarna upp och ropade: 

“God bless the north country! God bless Elise!”

Supportrarna kom upp på scenen och ropade "God bless Elise!"Foto: Johan Eriksson

 

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.