Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Secret service förbereder för permanent Trump-flytt

Mats Larsson: Trump inser att han inte kan hindra Biden
Donald Trump.
Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK
Mar-a-Lago i Palm Beach, Florida.
Foto: TNS/ABACA / STELLA PICTURES/TNS/ABACA

Secret service förbereder sig på att Donald Trump kommer att bo i Florida på heltid.

Enligt uppgifter till ABC har livvakter i Trumps säkerhetsdetalj fått frågan om de är beredda att flytta till delstaten för att skydda presidenten.

Trump-administrationen har gett Joe Biden grönt ljus att formellt inleda övergångsprocessen till att bli landets nästa president. Donald Trump tror visserligen fortfarande att han kommer vinna i slutändan, men blir det inte så förväntas han fortsättningsvis bo på lyxresorten Mar-a-Lago i Palm Beach, Florida.

Miami-avdelningen av Secret service har enligt uppgifter till ABC redan nu börjat se över hur Mar-a-Lago behöver förstärkas ur säkerhetssynpunkt. Renoveringarna ska vara färdiga innan den 20 januari då USA:s näste president svärs in enligt källor till ABC. Livvakter som nu ingår i Trumps säkerhetsdetalj har enligt ABC också tillfrågats om de kan tänka sig att flytta till Florida för att fortsätta skydda Trump på heltid.

Bevakningen kring Trump Tower kommer att minska

En poliskälla säger till ABC att New York-polisen samarbetar med Secret Service om att minska bevakningen kring Trump Tower, eftersom det fortsättningsvis inte kommer att vara Donald Trumps huvudsakliga vistelseort.

”Av säkerhetsskäl kommenterar Secret service varken i generella eller specifika termer metoder eller resurser som vi använder för att utföra vårt skyddsuppdrag”, säger en talesperson för Secret service till ABC.

Här tackar Donald Trump Melania och Ivanka

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.