Västeråsrapparen är tillbaka efter en time out. Foto: Wikström Håkan
Västeråsrapparen är tillbaka efter en time out. Foto: Wikström Håkan

Sebastian Fronda är tillbaka med ny singel

Publicerad
Uppdaterad
VÄSTERÅS. Fronda är tillbaka - på allvar. Han släpper första singeln på ett år, och på Radiogalan gör Fronda sitt första scenframträdande sedan september 2006.
Västeråsrapparen Sebastian Fronda tog en riktig time out i höstas efter en intensiv period med en lång turné bakom sig. En time out från live-framträdande alltså. Under vintern har han jobbat med det kommande albumet "Fridlysta Frekvenser".
– Första singeln "Vad Händer" släpps digitalt den 11 april och som singel i affärerna den 25 april, säger Fronda.
Nu gör han dessutom comeback på scenen när han spelar på Radiogalan 29 april. Tillsammans med artister som Markoolio, Emilia, Sunrise Avenue kommer
Fronda att spela på Radiogalan som direktsänds i P3.

"Pirra lite"


Du har inte gjort någon live-spelning sedan i september. Är du nervös?
– Det är klart att det kommer att pirra lite, det gör det alltid tre minuter innan man går upp på scenen, men sedan flyter det på. Det är som att cykla. Det sitter i ryggmärgen.
Blir det nytt material?
– Ja, det blir nya singeln Vad Händer.
Men gamla radiostofiler – är det din publik?
– … Nej. Men det är en viktig spelning. Gillar de vad de ser och hör vad de hör så kan det betyda att låten får mycket speltid på radio, och det är bra.
Känns det inte lite retsamt att bara få framföra en låt när du äntligen gör scencomeback?
– Nej, i det här sammanhanget är det nog bara bra att visa det bästa, säger Fronda.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag