Sebastian: "Det ser ut som en krigszon"

Publicerad
Uppdaterad
Sebastian Monell, 23, kollade på tv när det small - sedan blev det bara tyst.
Då såg han att rutorna till lägenheten hade blåst sönder.
- Nu är man lite chockad, säger han till Expressen.se.
Först trodde han att det var åska. Men nu talar alla om attentat. Sebastian Monell, 23, kollade på tv när det small – bara 200 meter från byggnaden som exploderade.
– Det small kraftigt. Sedan blev det tyst. När jag gick ut och kollade såg det ut som en krigszon.

"Fattar inte"

– Jag fattar inte. Det är svårt att ta in, säger han till Expressen.se.
Drygt en timme efter explosionen var det fortfarande panik ute på gatorna.
– Hela centrum är drabbat, det är ett stort område. Det ser konstigt ut.
– Det är panik fortfarande, skadade springer runt, och det är poliser och ambulanser överallt.
Han klarade sig bra trots att fönsterrutan till lägenheten blåste sönder.
– Lite chockad är man, men jag är oskadd.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag