Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Se när djuren räddas – från mardrömslika djurparken

Djuren har räddats från djurparken.Foto: Skärmdump/Four Paws
Här förflyttas djurparkens björn till säkerhet.Foto: Skärmdump/Four Paws

Djuren hölls i hemska levnadsförhållanden i den albanska djurparken, skriver New York Post.

Nu har de räddats av polis – ägarens protest till trots.

– Levnadsförhållandena för djuren i den här djurparken var hemska, det var helvetiskt för dem, säger Ioana Gabriela Dungler från välgörenhetsorganisationen Four Paws, enligt AFP.

Tolv djur som hölls tillfångatagna i en privat djurpark som beskrivs vara i ”helvetiskt skick” räddades av lokal polis i söndags, skriver New York Post.

Djurparken, som ligger söder om Albaniens huvudstad Tirana, tvingades släppa djuren. Tre lejon, en björn, en vattenbock, fyra renar, en räv, en zebra och en sköldpadda kunde räddas – efter larm om att djuren var undernärda.

– Levnadsförhållandena för djuren i den här djurparken var hemska, det var helvetiskt för dem, säger Ioana Gabriela Dungler från välgörenhetsorganisationen Four Paws, enligt AFP.

https://www.facebook.com/fourpaws.org/photos/pcb.1945196775526676/1945195972193423/?type=3&theater

Djuren sövdes innan de förflyttades.

Några av djuren flyttades till Tiranas öppna djurpark för att återfå sin hälsa – vilket tog flera veckor.

Miljö- och turistministeriet i Albanien har förklarat att djuren togs för att deras levnadsförhållanden var för begränsade och för att flera av dem var sjuka.

”Riskerade att bli blind”

När djurens situation uppmärksammades av medarbetare på Four Paws i somras stängde ägarna ner djurparken. 

– Lensi (ett av lejonen, reds. anm.) hade en allvarlig ögoninfektion och riskerade att bli blind. Han har lyckligtvis räddats och mår bättre, men de behöver alla extra omvårdnad för att återhämta sig helt, säger Carsten Hertwing på Four Paws.

Här kan du se när djuren räddas:

https://www.facebook.com/fourpaws.org/videos/176266746655546/

Petrit Osmani har ägt djurparken länge. Han har kritiserat polisen för ingripandet och menar att myndigheterna ”inte har rätt att göra det”.

– De här djuren är mina barn, ni tar i från mig mina barn! ska han ha skrikit.

Elvis Sulejmani, ägarens advokat, säger att alla nödvändiga dokument för djuren har fyllts i och att polisen tog dem olagligt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.