Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Se Expressen TV:s nya program i Facebook Watch

I kväll är det premiär för formatet ”Bara nyheter” där programledaren Jennie Pierrou summerar dagens viktigaste nyheter i ditt Facebook-flöde.
Jennie Pierrou är programledare för ”Bara nyheter”.Foto: Skärmdump/Expressen TV / Expressen TV
Varje vardagskväll kan du se ”Bara nyheter” på Expressens sidor i Facebook Watch. Foto: Skärmdump/Expressen TV / Expressen TV
Bella Levy är chef för Expressen TV.Foto: EXPRESSEN / OLLE SPORRONG
Emma Malmlöf, chef för sociala medier på Expressen.Foto: OLLE SPORRONG

I kväll är det premiär för Expressen TV:s nya format ”Bara nyheter” - framtaget exklusivt för Facebooks plattform.

Programmet summerar varje dag de viktigaste nyheterna på bara ett par minuter. 

”Bara nyheter” sänds på Expressens sidor och hittas på Facebook Watch.

Nu är det äntligen dags. Med start i kväll kommer följarna på Expressens sidor på Facebook kunna ta del av ett helt nytt nyhetsprogram. ”Bara nyheter” sammanfattar de viktigaste händelserna för dagen inom nyheter, sport, nöje, ekonomi och utrikes.

- Det är kul och bra att vi nu kan leverera en bra mix av nyheter på ännu ett sätt till våra tittare. De kan känna sig trygga med att vi finns där de är, med de senaste största nyheterna för dagen, säger Bella Levy, chef för Expressen TV.

Expressen TV är den enda svenska tv-aktör som blir del av Facebooks stora partnersatsning på videojournalistik. Partnerskapet innebär att Expressen TV varje vardag producerar nyhetsprogrammet ”Bara nyheter”, som publiceras exklusivt för Facebook-användarna på sidorna Expressen, Expressen story och Expressen TV.

– Här får den som vill uppdatera sig snabbt enkelt koll på dagens största nyheter i ett format som passar perfekt på bussen, i soffan eller innan det är dags att släcka lampan för dagen, säger Emma Malmlöf, chef för sociala medier på Expressen. 

”Bara nyheter” kan varje vardagskväll ses på Facebooksidorna Expressen, Expressen story och Expressen TV.Foto: Skärmdump/Expressen TV / Expressen TV

Internationella mediebolag del av partnerskapet

Stora mediebolag runtom i världen såsom BBC, Channel 4 och CNN har sedan förra året varit en del av Facebooks satsning på kvalitativ och engagerande videojournalistik exklusivt framtaget för Facebook Watch. Bland de europeiska medier som nu ansluter sig till partnerskapet finns förutom Expressen TV även brittiska The Sun och The Times, tyska Bild och Focus samt franska Le Monde och BFMTV.

- Vi producerar program och sänder live via flera olika plattformar dagligen, alltid anpassat för tittarna, beroende på vart de befinner sig och tid på dygnet. Vårt mål är att alltid vara snabbast med det senaste och att alltid vara där det händer, när det händer, säger Bella Levy.

SÅ SER DU "BARA NYHETER"

* Öppna Facebookappen i din smartphone. 

* Tryck på ikonen som har en playknapp i menyn längst ner på din skärm. 

* Sök ”Expressen Bara Nyheter” med hjälp av förstoringsglaset längst upp till höger i den vy som nu finns på din skärm. 

* Välj sedan det program du vill se - videon spelas då upp på skärmen. 

* Har du appen Facebook Watch i din smart-tv kan du även se programmet där på samma vis.

 

* Du kan också se programmet på Facebooksidorna Expressen, Expressen TV och Expressen Story genom att gå in på respektive Facebooksida klockan 19.00 och se programmet direkt i flödet. Programmet kan sedan också ses i efterhand.