SDU-toppens utseendehån

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
SDU-ordföranden i Haninge/Nynäshamn publicerade bilden på Natashja Blomberg.
Hanna Lindholm jämförde feminister och nationalister genom att även lägga upp en bild på sig själv.

När Hanna Lindholm, SDU-ordförande i Haninge och Nynäshamn, skulle jämföra feminism och nationalism gjorde hon det med en kontroversiell bild.

Hon jämförde sitt eget utseende med den feministiska profilen Natashja Blombergs – något som upprört många.

– Det är kvinnohat helt enkelt, säger Natashja Blomberg.

I en bild på Twitter jämför Hanna Lindholm, ordförande för Sverigedemokratisk ungdom (SDU) i Haninge och Nynäshamn, sitt eget utseende med Natashja Blomberg, känd feministisk profil.

Bilden har orsakat en del kontrovers – och nu är den profilerade SDU-ordföranden i blåsväder.


https://twitter.com/Hanna__Lindholm/status/581931540051058688

På bilden är Hanna Lindholm klädd i folkdräkt med texten "nationalist" skriven under henne. Bredvid bilden på henne syns Natashja Blomberg som poserar framför en spegel där hon visar upp behåring under sina armar. Under Natashjas bild har Hanna skrivit "feminist".

– Hon ställer två sorters kvinnor mot varandra där den ena, jag, får representera en sämre sorts kvinna och Hanna får representera en bättre, säger Natashja Blomberg om bilden.

Hon menar att bilden utmålar Natashja som "horan" och Hanna själv som "madonnan".

– Hon väljer en bild där jag inte anpassat mig till kraven på kvinnor. Jag är orakad och "vulgär". En sämre kvinna. Det är kvinnohat helt enkelt, säger Natashja.

"Sluta hata på feminister"

Efter att Hanna Lindblom, som också är suppleant i styrelsen för SDU-distriktet i Stockholm, lagt upp bilden har hon fått ta emot mycket kritik.

"Du har så skev syn på människor. Sluta hata på feminister bara för att många av oss inte alltid anpassar oss efter män", skriver en person.

Men det är inte bara kritik som kommit efter bilden. Hundratals personer har gillat och delat bilden vidare – och hejat på.

– Jag är så van vid detta men det känns extra trist när kvinnor nedvärderar varandra. Det är internaliserat kvinnohat och det får mig att känna mig uppgiven, säger Natashja.

"Vilka slags kvinnor är välkomna hos SD?"

Natashja menar att bilden är ett sätt att framställa feminismen som något som skapar oattraktiva och sämre kvinnor.

– Detta cementerar bara bilden av SD som ett kvinnofientligt parti. Jag undrar vilka slags kvinnor som är välkomna hos SD egentligen. Måste man fylla vissa krav utöver delade värderingar?

Expressen har sökt Hanna Lindholm. Hon har avstått från att kommentera, men säger till Nyheter 24 att hon tycker att feminister borde fokusera på annat än det hon menar att Natashja gör.

– Feminister borde fokusera på viktigare saker än rätten att visa upp sina orakade armhålor, säger hon.

Viktor Carlson, ordförande för SDU i Stockholm, vill inte heller kommentera sin partikamrats bild.

– Nej, jag kan inte kommentera det just nu.

Efter att artikeln publicerades kommenterade Hanna Lindholm via sitt Twitterkonto: "Helt otroligt att Lady Dahmer anklagar mig för kvinnohat", skriver hon.


https://twitter.com/Hanna__Lindholm/status/583022277371039744

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.