Efter nyårsnatten i Köln och uppmärksamheten runt unga tjejer som blev utsatta under ungdomsfestivalen We are Sthlm har diskussionen om sextrakasserier varit intensiv. Tongivande sverigedemokrater har funnits bland de debattörer som betonat utpekade förövares kulturella bakgrund.
På Facebook har partiet flera gånger tagit upp sextrakasserierna och att det "är nu hög tid att vi i Sverige sätter ned foten och förmedlar budskapet om att svenska normer och värderingar är det som gäller i vårt land."
I partiledardebatten i mitten av januari återkom SD-ledaren Jimmie Åkesson till sextrakasserierna:
– De senaste dagarna har debatten till stora delar präglats av ett fenomen med omfattande sexuell brottslighet i samband med större folksamlingar. Det är grupper av utländska män som omringar och ofredar kvinnor, sade Åkesson och tillade:
– Debatten så här långt har framför allt handlat om hur olika aktörer, polis och medier, har valt att mörka de här händelserna och vilka som ligger bakom dem.
Kvinnorna granskas i detalj
Men Sverigedemokraterna har haft sina egna sextrakasserier att hantera och Expressen kan nu avslöja SD:s interna sextrakasserirapport som partiets säkerhetsavdelning tog fram efter flera uppmärksammade fall under våren och sommaren 2013.
I den femsidiga rapporten granskas sex namngivna kvinnor i detalj. Av rapporten framgår att dåvarande partisekreteraren Björn Söder höll en telefonkonferens "i syfte att alla berörda parter skulle få samma bild av händelserna samt försöka skapa en plan på hur vi skulle gå vidare och i slutändan få slut på skriverierna."
Så säger SD:s interna säkerhetsrapport om kvinnorna som påtalat sextrakasserier
"Hon beslutade sig för att dra sitt strå till stacken genom att låta sig intervjuas av expressen. Sammantaget blev det mycket negativ media."
En högt uppsatt SD-kvinna som valde att gå ut i pressen och berätta om sina erfarenheter av sextrakasserier i partiet.
"Vi betraktar henne som en svartsjuk person som i sin relation med XX (den sextrakasserianklagade chefstjänstemannen, reds anm) uppfattas som ´jobbig´."
SD-kvinna som vittnat om samma man som Emma Sandkvist anmälde för våldtäkt. I ett annat fall uppmanas att hon "absolut inte blandar in polisen".
"Medlemmen uppvisade ett partiskadligt beteende då denne valde att medverka i ett Expressen reportage."
En partianställd på kommunnivå kritiseras av säkerhetsavdelningen för att hon pratat öppet om sextrakasserier.
"Personen kan med all sannolikhet anses som sjuk."
En SD-kvinna i Stockholmsområdet som i ett brev har anklagat en partitopp för "allvarliga sexuella övergrepp" 2010.
"Partiskadlig verksamhet och åtgärder behöver vidtagas."
Om en tidigare partianställd kvinna som kritiseras av säkerhetsavdelningen för att ha berättat öppet om sextrakasserier på riksdagskansliet.
Några av kvinnorna hade då öppet, bland annat i Expressen, berättat om sextrakasserier i partiet men målet för säkerhetsavdelningen blev alltså att få tyst på dem:
"Vi beslutade att vi skulle arbeta på de personer som var en potentiell risk för skapande av nya rubriker i tidningarna", som det står i rapporten.
Ett annat syfte var att i åtminstone ett fall undvika att kvinnan skulle polisanmäla. Säkerhetsavdelningen skrev att kvinnan visat upp "sms som med all sannolikhet kan betraktas som sexuella trakasserier" som skickats från en tongivande SD-politiker i en kommun i södra Sverige.
Trots att kvinnan "känner obehag över vad han skriver" så blev rådet från säkerhetsavdelningen att "hon absolut inte blandar in polisen."
Avfärdas som "svartsjuk"
Flera av kvinnorna avfärdas med nedsättande epitet i rapporten. En kvinna som berättat om sextrakasserier från en SD-topp i riksdagen beskrivs som en "ganska sjuk person" och en annan kvinna avfärdas som både "jobbig" och "svartsjuk".
Mest utrymme i rapporten ägnas Emma Sandkvist, som nu har lämnat partiet. Efter politikerveckan i Almedalen sommaren 2013 polisanmälde hon, då hon var 19 år, en chefstjänsteman i partiet för våldtäkt och sexuella trakasserier - utredningar som sedan lades ned.
Säkerhetsavdelningen kommer i rapporten fram till att tjänstemannen har visat "dåligt omdöme" och att han haft "vidlyftiga relationer med kvinnor", men skarpast formuleringar riktas mot Emma Sandkvist.

De påstår att hon "vid ett flertal tillfälle varit berusad" och i detalj redogör de för vilka kärleksrelationer hon sägs ha haft i partiet - något som beskrivs som hennes "omoraliska levene".
I rapporten står att hon har "ingen trovärdighet", att hon är "en stor säkerhetsrisk för partiets inre säkerhet" och att SD:s medlemsutskott bör överväga att sparka ut henne ur partiet.
Säkerhetsavdelningen kommer också med misstanken att "Emma kan ha 'planterats' hos SD i syfte att skapa oreda och kaos."

"Känner mig nedvärderad"
När Expressen visar rapporten för Emma Sandkvist säger hon:
– Jag känner mig nedvärderad, kränkt som person - för att man tar sig rätten att ta sig tolkningsföreträde kring mig och mina upplevelser. Man dömer mig i skarpa ordalag och riktar anklagelser som det inte finns någon form av substans i.
Tiden efter att hon gjorde sin polisanmälan kände hon sig misstänkliggjord i partiet.
– Jag har fått höra i flera olika sammanhang att jag ska ha fabricerat de här händelserna, att jag ska ha provocerat fram dem, att jag ska ha gjort närmanden mot den här personen som anmäldes för sexuella trakasserier och våldtäkt, för att sätta partiet i dålig dager, för att jag vill skapa negativa rubriker.
– Det här är inte bara ett problem för mig som blivit ifrågasatt och misstänkliggjord utan jag frågar också hur många andra kvinnor det är i partiet som har blivit utsatta för liknande saker, som har blivit så kraftigt ifrågasatta av sina partikollegor, av partiledningen, av partiets säkerhetsorganisation, så att man helt enkelt inte vågat träda fram, varken internt eller externt, för att berätta vad som pågår, säger Emma Sandkvist.

Har följt debatten om trakasserier
Emma Sandkvist har följt SD:s inlägg i den senaste tidens debatt om sextrakasserier:
– Sverigedemokraternas trovärdighet när man går ut och förkastar och kritiserar det som har hänt i Köln och We are STHLM är noll. Det existerar ingen trovärdighet i att kritisera andra fall av sexuella trakasserier och sexuella övergrepp när man själva har en partistruktur där det här tillåts frodas fritt, där man kontinuerligt utsätter kvinnor med olika positioner i partiet för sexuella trakasserier och har ett allmänt sexistiskt beteende.

Med tanke på sättet som du behandlats och vad du läst i den här rapporten - tycker du att det här säger något om partikulturen i Sverigedemokraterna?
– Det säger allt om partikulturen i Sverigedemokraterna. Sverigedemokraternas främsta intresse är inte Sverige, det är inte svenska kvinnor. Sverigedemokraternas främsta intresse är att få makt och inflytande. På vägen dit så offrar man alla, inklusive kvinnliga företrädare som utsatts för olika former av sexuella övergrepp av män i partiet.
"Hej då, jag är upptagen nu"
Bengt Malmberg som var chef för SD:s säkerhetsavdelning vill inte svara på frågor om rapporten:
– Jag kommenterar inte det här, aldrig, aldrig med pressen.
Ni går bland annat in på att Emma Sandkvist ska ha bytt pojkvänner...
– Nej, hej då, jag är upptagen nu. Du får ta det med nån annan, säger Malmberg.
Partisekreteraren Richard Jomshof säger att han har beordrat att rapporten ska "destrueras":

– Vi ska inte syssla med sån här verksamhet. Det är klart att det är illa. Det erkänner jag och det är därför jag agerat och tagit tag i det här. Det här är hanterat sedan många månader tillbaka.
– När jag tog över som partisekreterare så var ett av huvudsyftena att helt enkelt ta över för att säkerställa att den här sortens verksamhet upphörde men också säkerställa att vi har tydliga rutiner som alla tjänstemän känner till, hur vi ska agera, hur man ska bete sig som sverigedemokrat, vad man får och inte får göra, säger Jomshof och tillägger att det pågår en organisationsförändring i partiet.
För Emma Sandkvist är det första gången som hon öppet berättar om sina erfarenheter.
– Jag är trött på den självpåtagna skammen som jag levt med sedan det här skedde. Jag är trött på att gå och anklaga mig själv för att ha agerat fel när jag rent rationellt vet att de som agerat fel i det här fallet är partiet. Jag väljer att prata om det för att bli en röst för andra kvinnor som kanske har utsatts för liknande saker av olika företrädare i Sverigedemokraterna. Jag vill visa dem att de inte är ensamma.
Expressen har sökt tidigare partisekreterare Björn Söder och partiledaren Jimmie Åkesson.
LÄS ÄVEN Lars Lindström: SD:s kvinnorsyn är hyckleri på hög nivå