SD:s ”oberoende” vitboksförfattare var medlem i partiet

Vitboksförfattaren Tony Gustafsson har bakgrund som medlem i Sverigedemokraterna.
Foto: Privat.
SD-riksdagsledamoten Martin Kinnunen är projektansvarig för vitboken från Sverigedemokraternas sida.
Foto: SVEN LINDWALL

Premium: Författaren till Sverigedemokraternas vitbok har av partiledningen beskrivits som en oberoende forskare som ”inte varit politiskt engagerad överhuvudtaget”.

Expressen kan nu avslöja att partiet – och vitboksförfattaren Tony Gustafsson själv – har dolt hans bakgrund som SD-medlem.

– Jag kommenterar inte min politiska position eller bakgrund överhuvudtaget i relation till det här projektet, säger Gustafsson.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 79 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Då ska du söka hjälp för nattsvettningar

Premium: Experten: ”Vissa orsaker kan läkare behandla”

Annekteringen kan kosta Putin många miljarder

Premium: Annekterar i dag: ”Som att återuppbygga Sovjet”

Vårdbiträdet filmade när han våldtog dementa

Premium: Andreas Melin överklagade – hovrätten skärper straffet