SD:s ”oberoende” vitboksförfattare var medlem i partiet

Vitboksförfattaren Tony Gustafsson har bakgrund som medlem i Sverigedemokraterna.
Foto: Privat.
SD-riksdagsledamoten Martin Kinnunen är projektansvarig för vitboken från Sverigedemokraternas sida.
Foto: SVEN LINDWALL

Premium: Författaren till Sverigedemokraternas vitbok har av partiledningen beskrivits som en oberoende forskare som ”inte varit politiskt engagerad överhuvudtaget”.

Expressen kan nu avslöja att partiet – och vitboksförfattaren Tony Gustafsson själv – har dolt hans bakgrund som SD-medlem.

– Jag kommenterar inte min politiska position eller bakgrund överhuvudtaget i relation till det här projektet, säger Gustafsson.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 79 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Lillprinsens ”hot” mot sina klasskamrater: ”Oslagbart”

Premium: ”Bäst att ni passar er”

Då kan botten på börsen vara nådd

Premium: MICHAELA BERGLUND: Tecknet du ska titta efter • Porsches jättenotering

Makens sista ord till frun innan han dog av bettet

Premium: Amanda i Moçambique: ”Fruktansvärt sätt att dö på”