Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

SD vill skärpa gränsövervakningen

Sverigedemokraterna vill stoppa asylinvandringen med 95 procent i princip omedelbart. Dessutom vill partiet skärpa gränsövervakningen. Foto: Jonas Ekströmer/TT
På torsdagen presenterade Sverigedemokraternas skolpolitiske talesperson Stefan Jakobsson och den ekonomisk-politiske talespersonen Oscar Sjöstedt partiets budgetförslag Foto: Jonas Ekströmer/TT

SD vill minska asylinvandringen med 95 procent i princip omedelbart mitt under den pågående flyktingkrisen.

Dessutom vill partiet skärpa gränsövervakningen.

En ändring jämfört med tidigare formuleringar.

– Just på grund av den pågående flyktingkrisen, säger partiets ekonomiskpolitiske talesperson Oscar Sjöstedt, SD.

När Sverigedemokraterna under torsdagen presenterade sitt budgetförslag fokuserade partiet på barn, skola och industrin.

Först ut var partiets ekonomiskpolitiske talesperson Oscar Sjöstedt som inledde med att säga att partiets satsningar ska genomföras med hjälp av besparingar på ett specifikt område.

– Inte helt överraskande är alltså besparingen på området invandring och integration den största, säger Sjöstedt som uppskattar siffran till 208 miljarder kronor.

Han tillägger:

– Vi gör även vissa nedskärningar på utvecklingsbiståndet. Vi prioriterar det direkta katastrofbiståndet, säger Sjöstedt.

"Slår mot landsbygden"

Oscar Sjöstedt radar upp flera av regeringens förslag som man är missnöjd med – bland annat höjd bensinskatt, höjd skatt på kärnkraft samt höjd restaurangmoms. Dessutom vill partiet inte gå med på höjda hyressubventioner.

– Den slår desto mer mot dem som bor på landsbygden och inte har möjlighet att ta tunnelbanan till jobbet, säger Sjöstedt som vill höja milersättningen med 5 kronor.

Partiet säger också nej till förslaget om extratjänster, inom välfärden.

– Vi tror inte på den typen av subventionerade låtsasjobb, säger Oscar Sjöstedt.

Invandringsstopp omedelbart

Oscar Sjöstedt pekar på flera saker där han uppfattat att alliansen och SD är överens – att båda vill ha lägre kostnader för migration och kritik mot byggsubventioner.

– Då kan vi sätta stopp för de här förslagen, säger Oscar Sjöstedt som menar att det kan genomföras utan att bryta mot DÖ.

Partiet vill stoppa asylinvandringen med 95 procent i princip omedelbart.

Dessutom vill partiet skärpa gränsövervakningen.

En ändring jämfört med tidigare formuleringar.

– Just på grund av den pågående flyktingkrisen, säger Sverigedemokraternas ekonomiskpolitiske talesperson Oscar Sjöstedt.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!