Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SD välkomnar Göran Hägglunds förslag

Sverigedemokraterna välkomnar Göran Hägglunds förslag och migration.

Nu vill man se att KD bryter Migrationsöverenskommelsen med Miljöpartiet. Det kan påverka hur SD agerar i en kommande statsministeromröstning.

- Är det så att alliansen är beredda att ta liknande steg skulle det ha en väldigt stor inverkan på hur vi väljer att agera framöver, säger vikarierande partiledaren Mattias Karlsson, SD, under en presskonferens.

Direkt efter Göran Hägglunds presskonferens i riksdagen om partiets förslag på migrations- och integrationsområdet inledde vikarierande partiledaren Mattias Karlsson, SD, en egen presskonferens.

I stort välkomnar SD Göran Hägglunds förslag - framför allt skärpta bidrag till nyanlända samt en kortad tid för uppehållstillstånd.

- Vi välkomnar att man lyfter den här debatten på DN Debatt i dag. Att Hägglund signalerar att man vill diskutera invandringsproblematiken på en mer skälig nivå är något vi välkomnar, säger Karlsson.

”Visar att SD har en viktig roll”

Han är säker på att Hägglund inte lagt förslaget om inte SD fanns i svensk politik.

- Det visar att SD har en viktig roll att spela när det gäller att sätta den här frågan på dagordningen.

Däremot vänder sig partiet kraftigt mot KD-förslaget att låta nyanlända tjäna upp till 100 000 kronor skattefritt per år i fem år.

- Det är helt oacceptabelt att införa olika skatteregler för svenskar och invandrare. Det är helt förkastligt att diskriminera på det sättet, säger han och menar att det skulle göra att fler sökte sig till Sverige.

Mattias Karlsson säger att han nu vill se KD bryta Migrationsöverenskommelsen med Miljöpartiet Om hela alliansen tar liknande steg och bryter överenskommelsen kan det påverka hur SD väljer att agera i en kommande statsministeromröstning.

- Det hjälper inte om bara KD står för den här politiken, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.