Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SD-toppens fru var ledig – samtidigt som lyxresorna

Patrick Reslow, SD.Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN

SD-toppen Patrick Reslow lät skattebetalarna stå för notan för lyxiga boenden under flera tjänsteresor.

Nu avslöjar Aftonbladet att hans fru varit ledig i samband med 22 av resorna.

Aftonbladet har sedan förra hösten granskat riksdagsledamoten Patrick Reslow, som under förra mandatperioden lämnade Moderaterna för Sverigedemokraterna.

Resorna då Reslow upprepade gånger bokat dyra och stora hotellrum – sviter och familjerum – gäller den förra mandatperioden. Riksdagsmannen har låtit skattebetalarna stå för notan med motiveringen att de var tjänsteresor.

– Jag har varit väldigt dålig på att boka med god framförhållning, det kan innebära att det kan finnas andra tillfällen då jag bokat exempelvis en juniorsvit eftersom det har varit enda rummet som varit ledigt, har Patrick Reslow sagt till Expressen.

Därefter har Reslow erkänt att han vid flera tillfällen bokat större hotellrum för att familjen skulle kunna följa med – men att han i slutändan ändå bodde själv. Framöver ska han låta riksdagens resebyrå boka rummen, har han sagt.

Patrick Reslow bokade lyxsvit

Efter tidningens konfrontation har han även skrivit ett mejl till riksdagen och sagt att han ska betala tillbaka delar av kostnaderna. Samtidigt har en utredning om bedrägeri inletts.

Nu skriver Aftonbladet att hans fru vid 22 tillfällen varit helgledig eller tagit ut semester i samband med resorna, och att det i elva av fallen varit bokningar för två vuxna och ett barn.

Bland annat handlar det om en svit på ett lyxhotell i Singapore under åtta nätter, som kostade närmare 32 000 kronor. 

När Aftonbladet granskade ”Maktens kvitton” under förra mandatperioden var Patrick Reslow en av knappt 20 ledamöter som rest för över en miljon kronor.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.