Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SD-toppen utskriven från sjukhuset – efter covid-19

Sverigedemokraternas chefsideolog Mattias Karlsson har skrivits ut från sjukhuset efter att ha vårdats för svår covid-19.
Foto: Facebook
Sverigedemokraten uppger att han fortfarande har en lång väg tillbaka från sjukdomen.
Foto: Facebook

Sverigedemokraternas chefsideolog Mattias Karlsson har skrivits ut från sjukhuset.

Riksdagsledamoten har vårdats för svår covid-19 på Sankt Görans i Stockholm – men är nu tillbaka i Småland.

”Mina lungor fungerar fortfarande på bara drygt hälften av sin normala kapacitet och det kommer att bli en lång väg tillbaka, men jag är glad bara över att vara här”, skriver han på Facebook.

Den 8 oktober meddelade riksdagsledamoten Mattias Karlsson (SD) på Facebook att han vårdades på sjukhus för svår covid-19. Han berättade att sjukdomsförloppet hade pågått under en tid och visade upp en bild på sig själv i syrgasmask.

I intervju med Expressen sa Karlsson att han inte hade hunnit vaccinerat sig mot virussjukdomen ännu. 

– Nej, jag har varit på väg att göra det. Det har varit ett så hektiskt schema. Min far fick en ganska allvarlig släng av bältros när han vaccinerade sig. Så jag har försökt hitta ett planeringsfönster där jag skulle kunna drabbas av samma sak utan att det menligt inverkade på arbetet. Men jag väntade uppenbarligen för länge, sa han.

Utskriven från sjukhuset

Nu, en vecka efter sjukdomsbeskedet, uppger sverigedemokraten att han blivit utskriven från sjukhuset. 

”Jag är nu utskriven från sjukhuset och tillbaka i mitt älskade Småland för att vila upp mig med familjen”, skriver Mattias Karlsson på Facebook.

Vidare skriver han att lungorna fungerar på drygt hälften av den normala kapaciteten och att återhämtningen kommer att ta lång tid. Han tackar även för stödet under den akuta fasen av sjukdomen.

Nu är det en tids återhämtning som gäller och sedan blir det till att kavla upp ärmarna igen och börja köra full fart framåt för regeringsskifte 2022”.

”Planerar att vaccinera mig i början av nästa år”

I ett sms till Expressen svarar Mattias Karlsson också om hur det blir med vaccineringen framöver. Planen är att ta sprutorna i början av nästa år.

Enligt läkarna finns det ingen mening med att jag vaccinerat mig de närmaste månaderna då jag har full immunitet de närmaste månaderna, men jag planerar att vaccinera mig i början av nästa år”.

https://www.facebook.com/mattias.karlsson.9889/posts/10157911930311097

Se mer

Sverigedemokraternas Mattias Karlsson vårdades för svår covid-19.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.