Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SD: "Sveriges parti har kommit för att stanna"

Foto: Ola Torkelsson / Scanpix

SÖLVESBORG. Landsbygd, pensionärer och kyrkan.

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson ställde under sitt sommartal i Sölvesborg på lördagseftermiddagen in siktet inför valet nästa år.

– Hela Sveriges parti har kommit för att stanna, ta ansvar och att utmana om makten, säger Jimmie Åkesson.

Den lilla havsnära parken "Fyra årstidernas park" i Sölvesborg var fylld till bredden när SD:s partiledare Jimmie Åkesson talade på lördagsförmiddagen.

Åkesson inledde med att tala om kriget i Syrien och om vad han menar är bristfälligt västvärlden, bristande hjälpinsatser, hjälp som bäst sköts på plats i Syrien - om Åkesson själv får bestämma.

– Jag har tjatat om det så många gånger: politiker och ledare i världen gör så konstiga prioriteringar, sade han.

Åkesson passade även på att rikta en känga mot svensk migrationspolitik och slog fast att den är egoistisk och missgynnsam för alla inblandade.

– Det värsta är att vi som vill göra det logiska som får utstå och måste försvara oss. Det borde vara tvärtom, det socialliberala etablissemanget som ställs inför skranket.

I övrigt handlade talet ganska lite om just migrationsdebatten, som annars är Sverigedemokraternas huvudfråga. I stället var det landsbygden, pensionärsskatt och kyrkan som stod i fokus. Åkesson menar att kyrkan är en viktig del av Sverige men att den har blivit alltför radikal och vänstervriden.

– Att skilja det kristna från det svenska, eller det svenska från det kristna, är lika omöjligt som att plocka äggen ur sockerkakan, sade han.

Han uppmanade därför sina väljare att även gå till vallokalerna när det snart är kyrkoval.

– Jag försökte räkna upp hur jag ser på kyrkans utveckling och av den anledningen är det viktigt att ställa upp i kyrkovalet - och att rösta, säger Åkesson till Expressen efter talet.

I övrigt handlade talet som tidigare nämnt mycket om pensionärerna och deras ekonomiska förutsättningar. Åkesson lovade att hans parti skulle sätta de äldre i fokus, något som han menar att de andra riksdagspartierna - bland annat Stefan Löfven och S - misslyckats med.

– Det är fagra löften och svek, slog han fast i sitt tal.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.