Carina Moberg. Foto: Cornelia Nordström
Carina Moberg. Foto: Cornelia Nordström

SD stödjer rödgröna i förslag om a-kassan

Publicerad
Uppdaterad
Ett twitterbråk skakar riksdagen sedan två moderata riksdagsledamöter twittrat att Socialdemokraterna sökt samarbete med Sverigedemokraterna inför uppgörelsen om a-kassan.
Socialdemokraterna nekar till detta och partiets gruppledare Carina Moberg kräver nu stopp för twittrande från riksdagen.
- Vi ska inte ha någon twitterdemokrati i det här landet, utan en demokrati där vi folkvalda kan väga våra argument mot varandra. Det här gagnar verkligen inte någon samförståndsanda, säger Moberg till Svenska Dagbladet på nätet.


SD stödjer rödgrönt

På torsdagsförmiddagen fick de rödgröna partierna tillsammans med Sverigedemokraterna igenom att riksdagen ska uppmana regeringen att se över dels den så kallade hundradagarsregeln i a-kassan och dels hur deltidsarbetslösheten ska hanteras. Då det stod klart att regeringen saknade majoritet i dessa frågor ajournerades mötet för att texter skulle skrivas om. Under pausen twittrade de två moderata riksdagsledamöterna Hanif Bali och Christoffer Järeborn att Socialdemokraterna sökt stöd av Sverigedemokraterna. " Spännande möte med Arbetsmarknadsutskottet i dag", skriver Järeborn på Twitter. " S, V, MP, och SD gick precis i väg och hade gemensamma överläggningar om a-kassan" skriver Hanif Bali.

Kräver twitterförbud

Ylva Johansson (S), ordförande för Arbetsmarknadsutskottet, förnekar att hon skulle bjudit in Sverigedemokraterna till överläggningar.
Och nu kräver Carina Moberg, gruppledare för Socialdemokraterna i riksdagen, ett förbud mot twittrande i riksdagen.
- Vi ska inte ha någon twitterdemokrati i det här landet, utan en demokrati där vi folkvalda kan väga våra argument mot varandra. Det här gagnar verkligen inte någon samförståndsanda, säger Moberg till Svenska Dagbladet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag