SD-politikerns grova antiislamkampanj

Expressen har tagit del av en plan för en kampanj som Strid tog fram i våras och somras där målet är att få "muhammedaner att överge den hatiska dödskult som vi kallar islammuhammedaner att överge den hatiska dödskult som vi kallar islam".
Foto: SVEN LINDWALL
SD-politikern Martin Strid hävdade att muslimer inte fullt ut är människor.
Foto: LARS LARSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
1 / 7

SD-politikern Martin Strid hävdade att muslimer inte fullt ut är människor.

Expressen kan nu avslöja hans planerade antiislamkampanj i SD Borlänge - där han menar att islam är en "hatisk dödskult" och muslimer lider av en "långvarig (livslång) och djupgående (fysiskt inbankad) hjärntvätt".

Strid vill också skicka in ett slags spioner i moskéer för att hålla koll på vad muslimer säger och gör.

– Kan jag få återkomma, säger Martin Strid till Expressen.

Under lördagseftermiddagen gick Martin Strid, SD-politiker från Borlänge, upp i talarstolen på partiets landsdagar i Norrköping. Där hävdade han att muslimer inte fullt ut är människor.  

– Det finns en skala från noll till hundra. I den ena änden av den skalan är man hundra procent fullt ut människa, human. I den andra änden är man hundra procent "muhammedan". Alla muslimer finns någonstans på den skalan. Är man IS är man ganska nära att vara 100 procent "muhammedan" Är man ex-muslim har man kommit ganska långt i att bli fullt ut människa, sa Strid. 

LÄS ÄVEN: Jomshof räknar med att Strid åker ut: "Rasism"

Strid tillade också:

– Det är en uppgift för oss att befria människor från islam, målet måste vara att de går med i SD i stället.

"Hatisk dödskult"

Förslaget borde inte ha kommit som någon överraskning för i alla fall Strids partikamrater i SD Borlänge. Expressen har tagit del av en plan för en kampanj som Strid tog fram i våras och somras där målet är att få ”muhammedaner att överge den hatiska dödskult som vi kallar islam.”

Vidare står i kampanjmaterialet:

”Det handlar om att bryta igenom en mur av långvarig (livslång) och djupgående (fysiskt inbankad) hjärntvätt.”

Och vidare:

”För rättrogna muhammedaner dikterar religionen allt. Det står till och med i texterna hur många stenar man skall torka sig med efter toalettbesök. De har aldrig lärt sig att lite på sig själva och sina egna sinnen. De har vaga begrepp om den sorts självbehärskning som vi som är födda in i en fri värld har lärt oss att förmå oss själva till.”

Under lördagseftermiddagen gick Martin Strid, SD-politiker från Borlänge, upp i talarstolen på partiets landsdagar i Norrköping. Där hävdade han att muslimer inte fullt ut är människor. Denna bild är tagen på fredagen.
Foto: SVEN LINDWALL

Strid föreslog också att man skulle hålla kolla i moskéer, genom personer som kan arabiska och somaliska. Dessutom skulle "avhoppade muhammedaner" användas i kampanjen eftersom de "vet vad som biter."


LÄS ÄVEN: 13 bråk i Sverigedemokraterna som plågar Jimmie Åkesson

Varit väldigt intresserad av islam

När Expressen ringer upp Martin Strid, som under söndagen lämnade SD:s landsdagar, svarar han inte på några frågor om kampanjen:

- Kan jag få återkomma till dig?, säger han.

Kjell Forslund är ordförande för SD Borlänge:

– Han har varit väldigt intresserad av islam och alltihop det här. Han har väl haft resonemang kring det, men nåt annat är det faktiskt inte. Han har aldrig uttryckt sig på det sättet som nu framställs. Det har han inte gjort så det kommer som en väldig överraskning för oss allihopa att han säger som han gör, säger han.

Jaså, för det han skriver i det här materialet, som fått spridning inom partiet, det går helt i linje med det han sa från talarstolen.

– Ja, men det är inget material som styrelsen tagit ställning till.

– Han har pratat mycket om det här. Han har pratat med styrelsen om det här men det har varit så flummigt så det är ingen som i princip brytt sig om det, säger Forslund.

LÄS ÄVEN: Expert: Troligen inte brottsligt uttalande


Jomshof: "Allvarligt"

Från SD:s partilednings sida har man under söndagen markerat flera gånger mot Martin Strids uttalanden från talarstolen på partiets landsdagar. Under söndagen skickades han hem från Norrköping. 

Uttalandet gjordes under Sverigedemokraternas landsdagar i Norrköping.
Foto: SVEN LINDWALL

Partisekreteraren Richard Jomshof räknar med att Strid kommer att uteslutas.

– Att ta sig hela vägen upp till landsdagarna som ombud med den sortens åsikter tycker jag är extra allvarligt. Det är en process som ska ske på lokal nivå, att man säkerställer  att de ombuden man skickar är bra företrädare för partiet. Det är klart att jag tycker att det är allvarligt att man inte uppmärksammat detta på lokal nivå. Jag kommer att ta en diskussion med distriktet om hur det kan ha gått till, säger Jomshof till Expressens Mimmi Nilsson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.