SD-politikern misstänks ha renoverade hemmet – för att dölja styckmordspår

Även i november letade polisen i Karlbergskanalen efter kroppsdelar.
Foto: Janne Åkesson / SWEPIX
Foto: Jeppe Gustafsson/TT / TT NYHETSBYRÅN

På flera platser i Stockholm hittades kroppsdelar.

Den SD-politiker som misstänks ha styckmördat en person sitter sedan en tid häktad – nu framkommer uppgifter om att mannen misstänks ha renoverat sin bostad i syfte att dölja sina spår, rapporterar Aftonbladet.

Det var i mitten av september som ett huvud hittades i en sopsäck i Karlbergskanalen i Stockholm. Senare har flera kroppsdelar hittats utspridda över stan.

Misstankarna riktades senare mot en tidigare Sverigedemokratisk lokalpolitiker som sedan två veckor suttit häktad misstänkt för mord. Enligt åklagare så har mordet troligen begåtts någon gång mellan 8 och 16 september. 

Enligt Aftonbladets uppgifter är den misstänkta brottsplatsen SD-politikerns längenhet i Nyköping. Tidningen erfar vidare att Sverigedemokraten efter misstänkte styckmordet genomfört en omfattande renovering av lägenheten. Polisens teori är att mannen genom renoveringen försökt sopa igen sina spår.

Begärd omhäktad

På fredagseftermiddagen hade den häktade mannen begärt att bevisningen mot honom prövad vid en ny häktningsförhandling – men fick avslag av tingsrätten. Han begärdes därmed omhäktad, enligt Aftonbladet.

– Vår uppfattning är att det inte finns ett tillräckligt underlag för att hålla honom frihetsberövad. Min klient förnekar brott, kommenterade hans advokat Louise Gunvén.

– Jag anser att bevisläget är gott men mer arbete återstår innan vi kan gå till åtal, kontrade åklagaren Marina Chirakova.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.