Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

SD-politikern: Har koranen hemma när toalettpappret tryter

Jimmy Fors Foto: Pressbild

Sverigedemokraterna på Ekerös gruppledare Jimmy Fors har i ett Facebook-inlägg bland annat skrivit att han har Koranen hemma när toalettpappret tryter. 

Det avslöjar Enytt

2014 skriver Sverigedemokraterna på Ekerös gruppledare Jimmy Fors i en öppen Facebookgrupp, som enligt Enytt är för politiskt intresserade, att han ”har själv Koranen hemma när toalettpappret tryter”, det skriver Enytt. 

2015, i en kommentar som ska gälla före detta bostadsminister Mehmet Kaplan, kallar han mellanöstern för ”den primitiva världsdelen”.

Partiet Feministiskt Initiativ benämner han vid ett tillfälle ”det militanta flatpartiet”.

”Kommentarerna är till synes ironiskt lagda”

Jimmy Fors menar att det är menat som ironi. 

– Kommentarerna är till synes ironiskt lagda och behöver inte på så sätt anses vara en åsikt. När det kommer till jämställdheten mellan män och kvinnor i delar av mellanöstern så har de mycket att jobba med, framför allt kring hederskulturen, säger han till sajten.

– Jag har förstått att platsen för ironi och sarkasm är begränsad och även riskerna med att korta kommentarer kan vändas till något helt annat än utgångspunkten.

Sverigedemokraterna har haft en så kallad vågmästarroll i kommunen. Partiet la de avgörande rösterna som möjliggjorde att Ekeröalliansen, som består av Moderaterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna, att fortsätta styra på Ekerö.