Sd-politikern: "De skrek att hon skulle tejpa riktigt hårt"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Ordföranden i sd:s ungdomsförbund Martin Kinnunens (tv) sambo uppger att hon överfölls av tre okända män.
Foto: Söderström Stefan

Polisen genomförde i går en rekonstruktion av överfallet på sambon till ordföranden i sverigedemokraternas ungdomsförbund. 

Sambon säger att hon tvingats tejpa sig själv, enligt nya uppgifter.

I går förmiddag kom utredare från länskriminalen och Västerort tillsammans med Martin Kinnunen, hans 19-åriga sambo och hennes målsägarbiträde till lägenheten i Abrahamsberg i Stockholm för att gå igenom händelseförloppet då tre omaskerade män ska ha trängt sig in i lägenheten och överfallit sambon i onsdags förra veckan.

 Expressen träffade Martin Kinnunen, ordförande i sd:s ungdomsförbund, i går eftermiddag. Han berättade att sambon nu minns fler detaljer från händelsen.

 Bland annat har hon en klarare bild av hur de rörde sig i lägenheten. Hon minns också att förövarna skrikit ”djävla nazihora” till henne och att hon tvingats tejpa sig själv.

 – De hänvisade till mig och skrek att hon skulle tejpa riktigt hårt för att visa hennes nazistas till pojkvän, säger Martin Kinnunen, 24.

Tejpspår på kläderna

 Några kroppsliga spår efter tejpen ska det inte ha blivit på halsen, munnen eller runt handlederna.

 – Det var bara på kläder det fanns tejpspår kvar, säger Martin Kinnunen.

 Vid överfallet chockades sambon svårt, men klarade sig utan allvarliga fysiska skador. Vid en rättsmedicinsk undersökning upptäcktes en bula och kvinnan berättade om ryggsmärtor, enligt Kinnunen.

 Teknisk bevisning har säkrats i lägenheten och kompletterande förhör ska hållas. Sambon har lämnat signalement men i dagsläget finns inga misstänkta.

 Kinnunen har tidigare kopplat ihop överfallet med den vänsterextrema gruppen Afa. Än så länge finns inga konkreta bevis på att det var ett politiskt motiverat brott.

 – När det gäller motivet har det inte framkommit annat än vad de själva uppgett, säger chefsåklagare Tora Holst.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.