Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SD-politikern betalar tillbaka för festresa och golfhelg

Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

SD-ledamoten Patrick Reslow lät skattebetalarna stå för notan i samband med flera tjänsteresor. 

Han har efter Aftonbladets granskning uppgett att han aldrig har fuskat med reseräkningar.

Men i ett mejl till riksdagen erkänner Reslow att skattebetalarna har fått stå för hans privata kostnader - och att han nu ska betala tillbaka, skriver Aftonbladet.  

Aftonbladet har tidigare avslöjat hur Sverigedemokraternas riksdagsledamot Patrick Reslow, 48, bokat sviter, familjerum och lägenheter avsedda för flera personer i samband med tjänsteresor. Han har sedan låtit skattebetalarna stå för notan. 

Det pågår nu en förundersökning mot Patrick Reslow om misstänkt bedrägeri.

Till tidningen sa Patrick Reslow att han alltid bott själv och aldrig fuskat med sina reseräkningar. 

Men nu skriver Aftonbladet att han direkt efter tidningens konfrontation vände sig till riksdagen. I ett mejl ska han ha erkänt att skattebetalarna har stått för hans privata kostnader. Han skriver att det beror på glömska och att han nu ska betala tillbaka. 

Aftonbladets granskning har bland annat tagit upp en tjänsteresa 2017, som gick till Jimmie Åkessons privata fest i Sölvesborg. På sin reseräkning skrev Reslow då “Väljarkontakter”, enligt tidningen. 

Till festen hade Reslow bokat hotell för två personer. Han plockade även ut traktamenten och bilersättning. Sammanlagt blev priset för skattebetalarna drygt 2 500 kronor. 

Reslow: ”Glömt anteckna ett avbrott” 

“Jag har glömt att spara en anteckning i reseräkningen, men önskar för enkelhetens skull stryka den resan och återbetala hela det belopp som betalats ut i samband med denna”, skriver Reslow till riksdagen. 

Tidningen tar också upp en tjänsteresa som gick till en privat golftävling på Knistad Herrgård, utanför Skövde. Skattebetalarna fick stå för hyrbil, bensin, traktamenten och hotell på hemresan. Totalt kostade hans tjänsteresa till Skövde drygt 15 000 kronor och pågick i sex dagar. Enligt Aftonbladet pågick golftävlingen i två dagar.

Om den skriver han till riksdagen: “Här har jag glömt att anteckna ett avbrott i tjänsteresan från fredagen den 11/8 kl 10.00 till lördagen den 12/8 kl 17.00. Jag önskar återbetala utbetalt traktamente samt kostnad för hyrbil den tiden för vilket avbrottet avser”.  

Expressen söker Patrik Reslow. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.