Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

SD-politiker invald
– trots hatinläggen

Håkan Malmgren blev invald till fullmäktige – och tänker sitta kvar trots partiets uppmaningar.

Håkan Malmgren, SD-politiker i Tomelilla, skrev anonymt på hatsajter om att en moské ska brinna och gick gång på gång till angrepp mot romer.

Efter Expressens avslöjande uppmanades han av partiet att lämna sina politiska uppdrag och avsäga sig sin kandidatur. Trots det är han nu invald i fullmäktige – och tänker behålla platsen.

Håkan Malmgren, kommunfullmäktigeledamot och ordförande för SD i Tomelilla, var en av de politiker som Expressen före valet avslöjade med att skriva anonymt på hatsajter. I inlägg efter inlägg gick han till angrepp mot romer.

Under en artikel på Avpixlats föregångare Politiskt inkorrekt med rubriken "Asylsökande zigenare stjäl som korpar" skrev Malmgren:

"Snacka nu inte skit om korpar! Jämför inte de stackars korparna med zigenare! Det är orättvist mot korparna!"

I en kommentar till en annan artikel skrev Malmgren: "Vad var det man sa om zebror och zigenare, ränderna går aldrig ur... (för övrigt föredrar jag zebror när det gäller z-djur)".

Bränna moské

Men Malmgren skriver inte bara om romer. När mordbrandsförsöket mot konstnären Lars Vilks uppmärksammades av Politiskt inkorrekt skrev han om de misstänkta:

"In med dom i deras moské. Oj, brann moskén upp?"

Efter Expressens avslöjande avgick Håkan Malmgren från posten som nämndeman och uppmanades av partiet att lämna sina uppdrag och avsäga sig sin kandidatur. Men nu har han åter valts in i kommunfullmäktige i Tomelilla.

Nekar

Håkan Malmgren har nekat till att han gjort de rasistiska inläggen och säger till Ystads Allehanda att han tänker behålla platsen om han inte får annat besked från partiet:

– Jag anser mig vara oskyldig, så jag står kvar.

Enligt partiet kunde det bli aktuellt att utesluta Malmgren om han inte självmant lämnade sina uppdrag.

– Jag kan bara säga att man inte gjort någon granskning än av om de som uppmanats sluta har följt det, säger partiets pressansvarige, Martin Kinnunen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!