Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SD-politiker hoppar av efter rasistkommentar

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
SD-politikern har lämnat partiet efter att ha skrivit flera rasistiska kommentarer på ett nätforum.
Foto: Svedala kommun

SD-politikerna Sven Holst avslöjades med att ha skrivit flera rasistiska kommenterar på Facebook och sajten Avpixlat.

Under torsdagen lämnade han partiet.

– Vi håller rent i vårt parti, säger Sven Beckman, ordförande för Sverigedemokraterna i Svedala.

Det var i onsdags som nätsajten Interasistmen kunde visa att Svedalapolitikern Sven Holst under ett år hade skrivit flera rasistiska inlägg på bland annat Facebook och sajten Avpixlat. Då menade han att det inte var han som hade skrivit kommentarerna. Istället hade någon kapat hans konto. Men nu erkänner Holst att det var han som låg bakom kommentarerna och att han även går ut ur partiet.

Är ångerfull

Några av Holsts kommentarer löd:

"Det ligger i blodet hos vissa folkslag, döda och inge respekt, tror dom, dom kan ta och dra ut ur vårt land, ociviliserade idioter!"

"Ännu en brottsbenägen parasit med arabiskt blod. Och såna skitar väller in i landet"

"Dom är som vägglöss, för många har dom blivit. Går det inte att forska fram ett luftburet priventivmedel, bara att puddra över skiten!"

Sven Holst säger han att han är ångerfull och att flera av inläggen var skrivna efter att ha druckit en whisky eller två. Under torsdagen avgick han självmant från partiet.

– Det är lätt om man sätter sig framför en sajt som Avpixlat. Det finns mycket fakta där.

"Lämnat partiet"

Holst säger att han djupt ångrar inläggen. Samtidigt menar han att en del av dem skärmdumpar som lagts upp på sajten Interasistmen skulle vara manipulerade.

– Jag tror att de på Interasistmen har klippt och klistrat en del av inläggen för att få det att låta värre. Som att araber skulle vara parasiter. Jag känner araber som jobbar. Det är de som går på bidrag som är parasiter. Det kvittar om det är svenskar eller araber.

Martin Kinnunen, pressansvarig för Sverigedemokraterna, bekräftar att han har fått uppgifter från partikansliet att Sven Holst har avgått.

– Det har inte förts in formellt i registret än. Men han har lämnat partiet helt och hållet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.