Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SD-nämndeman: "Deportera packet"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Jacob Hagnell, SD, är nämndeman i Södertörn tingsrätt.
Han är sedan årsskiftet invald som nämndeman i Södertörns tingsrätt, men han har ännu inte tjänstgjort i något mål.
Foto: Robin Aron

Sverigedemokraten Jacob Hagnell är invald som nämndeman i Södertörns tingsrätt.

På hatsajter har han under antaget namn skrivit om Rosengård i Malmö:

"Deportera packet till deras sophögar till länder".

Jacob Hagnell sitter i kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna i Stockholms stad och i Stockholms läns landstingsfullmäktige. Han är också anställd av partiets riksorganisation där han beskrivs som digital kommunikatör.

Bredvid alla uppdrag är han sedan årsskiftet invald som nämndeman i Södertörns tingsrätt, men han har ännu inte tjänstgjort i något mål.

"Deportera packet"

På Fria tider skrev han våren 2012, under antaget namn, en kommentar under en artikel med rubriken "Antivitt våld tvingar svenskar att fly Rosengård". Termen "antivit" är vanligt förekommande inom högerextrema kretsar, oftast med syftet att peka på våld från invandrare mot etniska svenskar.

Hagnell skrev då:

"Deportera packet till deras sophögar till länder istället för att dom ska vara här!"

Ett annat återkommande tema på hatsajterna är rasistiska angrepp på förre statsministern Fredrik Reinfeldt. Angreppen tog fart efter att han på Moderaternas stämma i Västerås 2009 berättat om sitt ursprung:

- Jag är typisk svensk. Min farfarsfar var frukten av en romans mellan en färgad amerikansk cirkusartist och ett lettiskt hembiträde. Det är svenskt, sade Reinfeldt.

Minns ingenting

Jacob Hagnell är en av dem som hakade på hudfärgsangreppen mot Fredrik Reinfeldt. När Fria tider publicerade en artikel med rubriken "Sverige spöar USA i global penismätning" skrev han:

"ser bara hur reinfeldt tänker ´niggah please´".

När Expressen ringer upp Jacob Hagnell hinner vi bara nämna hatsajternas namn innan han avslutar samtalet. Sedan ringer han upp och säger att han inte minns att han skrivit "Deportera packet till deras sophögar till länder".

Det är ett ganska grovt uttalande så...

- Jag har inget minne av att jag ska ha skrivit det här. Det enda som jag skrivit är under en artikel om att ge stöd till Sverigedemokratisk ungdom, säger han och avslutar samtalet.

Och bland Hagnells övriga kommentarer på hatsajterna finns flera inlägg om att ge stöd till ungdomsförbundet.


LÄS ÄVEN:

Domare i migrationsfrågor sprider rasism

Domaren om islam: Äcklad av denna sekt

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.