Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SD-ledamotens festresa bokfördes som arbete

SD-ledaren Jimmie Åkesson tillsammans med ledamoten Patrick Reslow.Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Patrick Reslow värvades till SD från M våren 2017. Då hade Reslow suttit i riksdagen för M sen 2010.Foto: PRESSBILD / RIKSDAGEN
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL /IBL IBL BILDBYRÅ
Patrick ReslowFoto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
Jimmie Åkesson spelar synth – vid SD:s sommarfestival i Sölvesborg i augusti 2018.Foto: PEO MÖLLER / KVP/EXPRESSEN

SD-ledamoten Patrick Reslow åkte på sommarfest hos Jimmie Åkesson, men bokförde det som en tjänsteresa. Det avslöjar Aftonbladet.

Kostnaderna för hotell, bilresa och traktamente fick skattebetalarna stå för.

Den 29 juli förra året reste SD-ledamoten Patrick Reslow till Blekinge för att delta i partiledaren Jimmie Åkessons sommarfest. Det var en fest med djurtema. Värden var själv utklädd med en huvudbonad som liknade en höna, skriver Aftonbladet.

Skrev räkning på 2500 kronor

Efteråt skrev Reslow en reseräkning där kostnader för hotellövernattning för två personer, traktamente och bilersättning sattes upp. Totalt 2500 kronor som riksdagen fick betala.

Reslow hävdade att syftet med resan var "väljarkontakter".

Andra framträdande Sverigedemokrater som också var på festen, bland andra Martin Kinnunen, Richard Jomshof och Paula Bieler, krävde däremot ingen ersättning.

Reslow uppgav att tjänsteresan varade från lördag morgon till söndag kväll, 29-30 juli 2017.

 

"Uttalar mig inte under pågående process"

SD–ledamoten har avböjt att kommentera hur han agerat med reseräkningen.

– Som sagt, det pågår en juridisk process, under den processen så respekterar jag den och uttalar mig inte om enskilda händelser eller påståenden, säger Reslow enligt Aftonbladet.

Granskningen avslöjar även att Reslov vid flera tillfällen rest med sin familj och bott på dyra hotell, utan att göra avdrag för medföljande som riksdagens regler kräver.

En förundersökning är inledd mot SD-ledamoten efter avslöjandena om misstänkt bedrägeri – något som välkomnats av partiledningen.

Bokade resa för anhöriga

 

Tidigare rapporterades att Reslow vid flera tillfällen låtit skattebetalarna stå för hotell och logi för flera personer.

Han hävdade att det vid dessa tillfällen varit meningen att anhöriga skulle följa med, men att de aldrig gjort det.

Resultatet blev en merkostnad på flera tusenlappar som riksdagen fick ta. Detta gällde bland annat en flerbäddslägenhet i Visby med till gång till pool som Reslow bokade för 26 950 kronor. Han uppger att han bodde där utan sällskap trots att den bokats för tre personer.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.