Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SD-ledamoten sitter kvar efter Flashbackhärvan

Sverigedemokraternas riksdagsledamot Jonas Millard har inga planer på att lämna riksdagen efter DN:s avslöjande om Flashbackkontot ”SinX”. Foto: SVEN LINDWALL

SD:s riksdagsledamot Jonas Millard startade år 2002 ett konto på Flashback som postat mängder av kvinnohatiska inlägg, avslöjade DN tidigare i veckan.  

Millard förnekade dock att han skrivit de grovt inläggen.

Han behåller sin riksdagsplats, efter en dialog med gruppledningen i riksdagen.

– I dagsläget så finns det inga andra planer än att jag sitter kvar i riksdagen, säger Jonas Millard till Ekot

För ett par dagar sedan avslöjade Dagens Nyheter att Flashbackkontot ”SinX” – som postat runt 100 kvinnohatiska inlägg – startades av Sverigedemokraternas riskdagsledamot Jonas Millard år 2002.  

Enligt DN beskrivs kvinnor ofta som ”horor” och ”sliddjur”, och i minst fyra inlägg skriver ”SinX” om hur man drogar och våldtar kvinnor. 

När Expressen talade med Jonas Millard förnekade han bestämt att han postat de grova inläggen. 

– Jag har inte skrivit de inläggen, utan det här kontot har administrerats och använts av ett flertal personer. Jag tycker alltid att man ska stå för det man säger och det man skriver, men det är svårt att förklara eller stå för sådant som andra skriver och säger, sa han då. 

Har inga planer på att lämna 

Nu rapporterar Sveriges Radios Ekot att Jonas Millard kommer att sitta kvar i riksdagen. 

– Jag har ju haft en öppenhjärtig dialog med gruppledningen i riksdagen och vi har resonerat. Och i dagsläget så finns det inga andra planer än att jag sitter kvar i riksdagen, säger han till Ekot. 

Han tillbakavisar även DN:s uppgifter om att han använt samma lösenord på Flashback som för andra konton, bland annat till en tidigare jobbadress. 

SD står bakom Jonas Millard

När Expressen skrev om DN-avslöjandet häromdagen skrev SD:s informationschef Henrik Gustafsson i ett mejl att man haft en dialog med Millard om kontot på Flashback och att man tror honom när han säger att det är andra personer som skrivit nedsättande om kvinnor. 

”Vi bedömer att han är trovärdig och att det finns faktiska omständigheter, som vi kunnat belägga, som stärker hans förklaringar till oss. Bland annat framkommer det information som är av mer privat karaktär såsom familjeförhållanden, boendesituation, och fritidsintressen som på intet sätt stämmer överens med Jonas. Det finns också tillfällen där inlägg skrivits, med tillhörande innehåll, som påvisar att det där och då helt enkelt inte kan ha skrivits av honom.”