Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

SD-ledamot polisanmäld – för sexuellt ofredande

Kvinnan, som tidigare själv varit medlem i SD säger att den utpekade SD-riksdagsledamoten ringt till henne flera gånger i berusat tillstånd. Han ska också, enligt anmälan, ha ofredat henne sexuellt. Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

En riksdagsledamot från Sverigedemokraterna har polisanmälts.

Brottsrubriceringen är sexuellt ofredande.

– Han körde upp handen under min tröja och tog på mina bröst, säger den anmälande kvinnan till Aftonbladet.

Mannen nekar bestämt till alla anklagelser kvinnan riktar mot honom. 

Kvinnan som har gjort polisanmälan var tidigare medlem i SD.

Att det kommit in en polisanmälan bekräftas av Erik Hiding, vakthavande befäl vid polisen region Bergslagen:

– En anmälan har kommit in men vad det handlar om vill jag inte uttala mig om, det får förundersökningsledaren uttala sig om när han är i tjänst, säger han till tidningen.

Kvinnan säger att den utpekade SD-riksdagsledamoten ringt till henne flera gånger i berusat tillstånd. Han ska också, enligt anmälan, ha ofredat henne sexuellt. Det ska bland annat ha skett när de bodde på samma hotell under hösten.

"Tog mig på mina bröst"

– Det var då han körde upp handen under min tröja och tog mig på mina bröst och ner mot magen. Jag visste inte vad jag skulle göra, säger kvinnan till Aftonbladet.

Efter den påstådda händelsen på hotellet ska riksdagsledamoten ha ringt upp kvinnan. Då ska han, enligt kvinnan, ha befunnit sig på sitt arbete i riksdagen. Kvinnan hävdar då att mannen ska ha sagt att "hade du varit här nu så ska du veta vad jag skulle vilja göra med dig". 

Nekar till anklagelserna

Den utpekade riksdagsledamoten nekar till alla de anklagelser som kvinnan riktar mot honom och säger att han "absolut inte ofredat henne". Han förklarar att han tidigare har hjälpt kvinnan ekonomiskt, men meddelat henne att ha inte tänker fortsätta med det. 

– Den sista kontakt vi hade var via telefon då hon sa ’du har lovat att hjälpa mig, gör du inte det så ska jag anmäla dig’, säger riksdagsledamoten till tidningen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!