Kvinnan, som tidigare själv varit medlem i SD säger att den utpekade SD-riksdagsledamoten ringt till henne flera gånger i berusat tillstånd. Han ska också, enligt anmälan, ha ofredat henne sexuellt. Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅNKvinnan, som tidigare själv varit medlem i SD säger att den utpekade SD-riksdagsledamoten ringt till henne flera gånger i berusat tillstånd. Han ska också, enligt anmälan, ha ofredat henne sexuellt. Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kvinnan, som tidigare själv varit medlem i SD säger att den utpekade SD-riksdagsledamoten ringt till henne flera gånger i berusat tillstånd. Han ska också, enligt anmälan, ha ofredat henne sexuellt. Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

SD-ledamot polisanmäld – för sexuellt ofredande

Publicerad

En riksdagsledamot från Sverigedemokraterna har polisanmälts.

Brottsrubriceringen är sexuellt ofredande.

– Han körde upp handen under min tröja och tog på mina bröst, säger den anmälande kvinnan till Aftonbladet.

Mannen nekar bestämt till alla anklagelser kvinnan riktar mot honom. 

Kvinnan som har gjort polisanmälan var tidigare medlem i SD.

Att det kommit in en polisanmälan bekräftas av Erik Hiding, vakthavande befäl vid polisen region Bergslagen:

– En anmälan har kommit in men vad det handlar om vill jag inte uttala mig om, det får förundersökningsledaren uttala sig om när han är i tjänst, säger han till tidningen.

Kvinnan säger att den utpekade SD-riksdagsledamoten ringt till henne flera gånger i berusat tillstånd. Han ska också, enligt anmälan, ha ofredat henne sexuellt. Det ska bland annat ha skett när de bodde på samma hotell under hösten.

"Tog mig på mina bröst"

– Det var då han körde upp handen under min tröja och tog mig på mina bröst och ner mot magen. Jag visste inte vad jag skulle göra, säger kvinnan till Aftonbladet.

Efter den påstådda händelsen på hotellet ska riksdagsledamoten ha ringt upp kvinnan. Då ska han, enligt kvinnan, ha befunnit sig på sitt arbete i riksdagen. Kvinnan hävdar då att mannen ska ha sagt att "hade du varit här nu så ska du veta vad jag skulle vilja göra med dig". 

Nekar till anklagelserna

Den utpekade riksdagsledamoten nekar till alla de anklagelser som kvinnan riktar mot honom och säger att han "absolut inte ofredat henne". Han förklarar att han tidigare har hjälpt kvinnan ekonomiskt, men meddelat henne att ha inte tänker fortsätta med det. 

– Den sista kontakt vi hade var via telefon då hon sa ’du har lovat att hjälpa mig, gör du inte det så ska jag anmäla dig’, säger riksdagsledamoten till tidningen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag