Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

SD i Krokom la fram förslag – om tunnelbana

Som en del i att underlätta för de som saknar bil och som en klimatfråga vill SD utöka kollektivtrafiken i Krokom – bland annat utveckla tunnelbanan. Så stod det i rambudgeten.

Foto: Lisa Mattisson
Krokoms kommun har ingen tunnelbana.

Sverigedemokraterna i Krokoms kommun la under torsdagen fram ett omdiskuterat förslag i kommunfullmäktige.

De ville utveckla tunnelbanetrafiken.

Ett faktafel till följd av att partiet kopierat brödtexten från den nationella planen.

–Tidigare frågade ingen oss någonting. I år la jag upp en annan strategi, säger distriktsordföranden Ronny Karlsson.

Som en del i att underlätta för de som saknar bil och som en klimatfråga vill partiet utöka kollektivtrafiken i Krokom. Bland annat utveckla tunnelbanan. Så stod det i rambudgeten.

Punkten har fått folk att reagera på bland annat sociala medier, då en tunnelbana i Krokom på den jämtländska landsbygden inte existerar.

 

 

 

 

Har kopierat texten

Distriktsordföranden Ronny Karlsson säger att anledningen är att partiet kopierat brödtexten från Sverigedemokraterna på riksnivå, vars program täcker hela Sverige.

– Tidigare fick vi noll respons på våra förslag. Ingen frågade oss om någonting. I år la jag upp en annan strategi och tänkte att vi kopierar brödtexten som SD har tagit fram på riksnivå, säger Ronny Karlsson.

Ronny Karlsson säger vidare att brödtexten inte är det viktiga och att visionerna de har skrivit ner gäller, som att satsa mer på äldrevård och närodlat mat.

– I våra satser är det inga felaktigheter. Brödtexten är tagen från det rikspolitiska programmet, men det är klart att vi inte kan ha tunnelbana i Krokom.

"Om 20 år kanske det går en tunnelbanetrafik här"

Men punkten om tunnelbanan är fel?

– Jo men vad vet vi, om 20 till 50 år så kanske det går en tunnelbanetrafik här. Men det är ingenting som vi tänker driva. Vi driver inte den frågan.

När Expressen frågar Ronny Karlsson om det var ett slarvfel eller ett medvetet val, säger Ronny Karlsson tvärtemot vad som sägs i ÖP:s artikel tidigare under fredagen, att det var en medveten strategi att ha kvar felaktiga punkter.

– Vi diskuterade om vi skulle ta bort saker som exempelvis tunnelbanan. Men vi kom fram till att det får stå kvar för då får vi fram om någon läser det vi skriver. Tydligen gjorde någon det. Bättre reklam än så här kan vi inte få. Nu kommer massor av människor läsa vår budget och se vad vi egentligen vill, säger Karlsson.

Nästa år kommer partiet att satsa på att skriva en egen brödtext som de gjort tidigare år.