Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SD i krismöte om Isovaaras framtid

Foto: Sven Lindwall

Lars Isovaara uppgav att han blivit bestulen – men väskan hittades senare på den krog han tillbringat natten på.

Sverigedemokraterna kommer under torsdagsförmiddagen att hålla krismöte om saken.

Klockan 09.08 kom Isovaara till partihögkvarteret där hans framtid kommer att avgöras.

– Det kommer att handla om att bringa klarhet i de uppgifter som vi fått under kvällen och natten, säger Linus Bylund, pressekreterare åt Jimmie Åkesson.

Expressen.se avslöjade i går onsdag att Lars Isovaara polisanmälts efter en rasistattack på riksdagsvakt med utländsk bakgrund.

Riksdagsmannen förklarade sitt beteende med att han just blivit rånad av två män som enligt hans uppfattning hade utländsk bakgrund.

Men under onsdagskvällen kunde Expressen.se avslöja att Isovaaras väska hittats på den krog han tillbringat kvällen på och att den med största sannolikhet alltså inte tagits från honom.

Krismöte

På torsdagsmorgonen samlades den Sverigedemokratiska partitoppen på partihögkvarteret. Partisekreteraren anlände klockan 08.43. Partiledaren Jimmie Åkesson kom strax efter, klockan 08.55.

En kvart senare, klockan 09.10, anlände Lars Isovaara.

– Vi kommer att hålla möten under förmiddagen, säger Linus Bylund, pressekreterare åt Jimmie Åkesson.

– De kommer att handla om att bringa klarhet i de uppgifter som vi fått under kvällen och natten.

Vad syftar du på då?

– Det kan jag inte gå med på.

Linus Bylund hänvisar till Jimmie Åkessons uttalanden från onsdagskvällen:

– Om det är så att vi har blivit vilseledda angående händelserna i går natt så måste det naturligtvis få allvarliga konsekvenser. Mer kan jag inte säga i det här läget då vi för tillfället delgetts information som ännu ej kunnat bekräftats, sa Jimmie Åkesson då.

Tog bort pressmeddelande

På torsdagsförmiddagen tog Sverigedemokraterna bort det pressmeddelande som las upp på sajten i går där man konstaterade att Isovaara utsatts för en "grov stöld" av "två personer med invandrarbakgrund".

Dessa uppgifter visade sig senare inte stämma eftersom Isovaaras väska hittades på den krog han besökt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.