Jessica Ohlson föreslås bli SDU:s nästa ordförande. Men moderpartiet SD saknar förtroende för henne och hotar att bryta med SDU. Foto: SDUJessica Ohlson föreslås bli SDU:s nästa ordförande. Men moderpartiet SD saknar förtroende för henne och hotar att bryta med SDU. Foto: SDU
Jessica Ohlson föreslås bli SDU:s nästa ordförande. Men moderpartiet SD saknar förtroende för henne och hotar att bryta med SDU.  Foto: SDU
Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. Foto: Anna-Karin NilssonSverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. Foto: Anna-Karin Nilsson
Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. Foto: Anna-Karin Nilsson

SD hotar att bryta med ungdomsförbund

Publicerad

Jessica Ohlson föreslås bli SDU:s nästa ordförande. Men moderpartiet saknar förtroende för henne och hotar att i så fall bryta med SDU, rapporterar Aftonbladet.

På lördagen föreslog SDU Jessica Ohlsson till ny förbundsordförande, hon är nuvarande förbundssekreterare.

– Det är för mig en stor ära att bli föreslagen att leda SDU, säger hon i ett pressmeddelande.

Men till partiets tidning SD-kuriren har Jimmie Åkesson sagt att om Ohlson väljs till ny ordförande, skickar det en signal om SDU "inte vill vara en del av Sverigedemokraterna".

Enligt SD finns det både politiska och personliga skäl till misstroendeförklaringen av Ohlsson.

Tidigare i år stängdes Jessica Ohlson av från sitt jobb på SD:s kansli på grund av samarbetsproblem.

– Det är olyckligt att SDU föreslagit Jessica Ohlsson. Hon representerar den gamla SDU-ledningen som varit i konflikt med SD i flera år, säger Sverigedemokraternas presschef Henrik Vinge till Expressen.

Enligt Henrik Vinge skulle Ohlsson som SDU-ordförande fördjupa förtroendekrisen mellan SD och SDU.

SDU behöver ett starkt ledarskap just nu eftersom de dragits med svåra problem, enligt Vinge.

– Vi backar bland ungdomar vilket bekymrar oss. Skolvalet 2014 är det enda valet som vi har backat i. samarbetet med partiet har inte fungerat, säger Henrik Vinge till Expressen.

Jessica Ohlson menar att konflikten inte är ett problem för henne.

– Det har funnits en personlig konflikt mellan enskilda personer. Nu sker ett generationsskifte inom SDU och därmed existerar inte personkonflikterna längre. När det gäller tvisten om min uppsägning så skulle jag gärna lösa det här utan rättstvist, men bollen ligger hos dem, säger hon till tidningen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag