SD: Homosexuella har "avloppssex"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Banderoll från en av Sverigedemokraternas konferenser 2010.
Foto: Stefan Söderström

Den lokala SD-ordföranden Willy Christiansson upprörs över att en 14-årig elev underkänts efter att hon kallat homosexualitet "onaturligt" i ett biologiprov.

Han säger i en intervju med Expo att homosexuella har något som han kallar för "avloppssex".

Efter intervjun ångrar Christiansson ordvalet men står fast vid att han tycker att homosexualitet är onaturligt.

Mitt under Pridefestivalen kommer Sverigedemokraternas ordförande i Härryda öster om Göteborg, Willy Christiansson, med ett kontroversiellt uttalande om homosexuella. I en intervju med tidningen Expo säger Kristiansson att homosexuella har något som han kallar "avloppssex".

"Degenerering av befolkningen"

Anledningen till attacken grundar sig på en kommentar som Kristiansson skrivit på sin lokala del av Sverigedemokraternas hemsida. Där skriver han om en 14-årig elev som fick underkänt i biologi för att hon kallade homosexualitet för "onaturligt". Kristiansson, som också representerar Sverigedemokraterna i Härrydas kommunfullmäktige, rasar mot betygssättningen och tycker att flickan har helt rätt.

– Jag protesterar mot att man upprättar en läroplan som säger att det inte är onaturligt med homosexualitet. Jag säger som min gamla far. Du ska aldrig ta något som inte tillhör dig. Det börjar med en knappnål och slutar med en silverskål. Om det börjar på detta viset att man lär ut till fjortonåringar att det inte är onaturligt att vara homosexuell vart kommer detta sluta? Det blir en degenerering av befolkningen, säger Christiansson till Expo.

"Avloppssex"

Han menar också att homosexuella har något som han kallar "avloppssex".

– Du kan ju tänka dig själv vem är det som lapar vatten i en kloak eller i ett latrinkärl? Det finaste vi har är kärleken mellan två kön. Den absoluta klimaxen är när den kärleken sker i samförstånd och kanske då utmynnar i ett planerat havandeskap. Då skapas nya friska generationer, men du kan inte skapa det genom avloppssex, säger han till Expo.

Kristiansson säger också att homosexualitet inte kan förbjudas på grund av att ett sådant förbud skulle kosta för mycket.

– Du kan ju aldrig förbjuda det för då får du göra som man gjorde på 1940- och 50-talen. Då får du ta tag i dem när de visar tendenserna och så får du lobotomera dem och sätta dem på institution men det har vi ju inte råd att ha längre. Men förr gjorde man så, jag har för mig att man gjorde så, säger Christiansson till Expo.

Efter att intervjun publicerats har Willy Christiansson sagt att han ångrar sitt ordval, men står fast vid åsikten att homosexualitet är onaturligt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.