Håkan Juholt, S. Foto: Sven Lindwall
Håkan Juholt, S. Foto: Sven Lindwall

SD bjuds in till samarbete

Publicerad
Uppdaterad
Försvarsutskottets ordförande Håkan Juholt, S, utesluter inte att fler soldater bör skickas till Afghanistan.
Han vill se ett samarbete över blockgränserna i Afghanistanfrågan - och bjuder även in Sverigedemokraterna.
- Jag är angelägen om att vi ska ha en bred uppslutning, säger han.
Försvars- och utrikesutskottets utfrågning av överbefälhavare Sverker Göranson inleddes häftigt.
Innan mötet ens börjat hördes livliga diskussioner inifrån sammanträdessalen.
Efteråt var utskottets ordförande Håkan Juholt nöjd.
– ÖB gör det alldeles tydligt för oss ledamöter i riksdagen att det här är ett uppdrag som har stora risker och att vi ska vara medvetna om att de beslut vi tar i riksdagen får konsekvenser i Afghanistan.
Håkan Juholt vill se ett brett samarbete – i likhet med det Göran Persson lyckades uppnå när beslutet att skicka i väg styrkan togs 2002. Detta omfattar också Sverigedemokraterna, enligt Håkan Juholt.

”Politisk realist”

Vice ordförande i utskottet, Cecilia Widegren M, är skeptisk:
– Jag tycker att det är jättebra att man friar vitt och brett och öppet. Men jag försöker också vara politisk realist och jag tycker därför att det vore väldigt önskvärt fall vi tillsammans med Socialdemokraterna och Miljöpartiet kan hitta en överenskommelse, säger hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag