Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

SD-avhoppare dömd – gjorde minipistoler

Förre SD-politikern Robin Natzén, som väckte uppståndelse ikläldd en nazimössa på en Facebookbild, är nu dömd för grovt vapenbrott, sedan en misstänkt vapenfabrik avslöjats.
Mc-gängsdekal, som hittades vid tillslaget.

Natzén har erkänt innehav av armborstet.

Polisen misstänker att planen var att tillverka 50 så kallade pennpistoler i vapenfabriken i Gnosjö.

När polisen i slutet av februari slog till mot verkstäder i småländska Gnosjö fann de en misstänkt vapenfabrik.

Nu har den förre SD-politikern Robin Natzén, 27, dömts av tingsrätten för inblandning i tillverkningen av skjutvapen. I utredningen finns flera kopplingar till mc-gäng.

– Han förnekar grovt vapenbrott, säger Natzéns advokat Peter Wall.

Robin Natzén blev rikskänd i höstas när han, efter att ha valts in i som SD-ledamot i Gnosjö kommunfullmäktige, avslöjades ha poserat i en nazistmössa på en bild på Facebook.

I mars i år hoppade han av sina politiska uppdrag. Då hade polisen slagit till mot honom och två andra män – en 28-åring och en 34-åring – misstänkta för att ha planerat att tillverka 50 så kallade pennpistoler.

Pennpistoler är små vapen som laddas med ett skott och är avsedda för närstrid. Tillverkningen ska, enligt polisen, ha skett i en verkstadslokal där polisen också hittade automatvapen och stora mängder ammunition. Polisen sökte också igenom en företagslokal som är kopplad till Natzén och hittade ett armborst och ännu mer ammunition.

Hade Bandidosdekaler

I verkstadslokalen stod också två motorcyklar som var prydda med Bandidosdekaler med texten: "Support Your Local Bandidos MC Scandinavia". I polisens utredning finns också uppgifter om att Natzén haft kontakt med personer med kopplingar till mc-gäng, men åklagaren har inte kunnat bevisa att den misstänka vapentillverkningen ska ha med något mc-gäng att göra.

Natzén erkände ringa vapenbrott - för innehavet av armborstet och ammunition - men nekade till vapentillverkning och innehav av ett automatvapen och ett hemmabyggt vapen i kaliber 9 mm som hittades i 34-åringens lokaler.

Dömdes till fängelse

Natzéns advokat Peter Wall slår också ifrån sig alla kopplingar mellan hans klient och mc-gäng:

– Min klient är inte medlem i nåt sådant utan det är mer för att smutskasta honom lite grann.

I förra veckan dömde Jönköpings tingsrätt de tre männen för grovt vapenbrott. Natzén fick fängelse i ett år och fyra månader.

 

LÄS OCKSÅ: De pekas ut: Gör maffians vapen

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!