Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SD-avhopp ger SVP mandat i Mönsterås

Anders Leander tar in Svenskarnas parti i kommunfullmäktige i Mönsterås.

Högerextrema Svenskarnas parti får en representant i Mönsterås kommunfullmäktige.

Det efter att Anders Leander bytt parti då han anser att Sverigedemokraterna blivit "för mesiga", skriver Barometern.se.

Expressen har tidigare berättat att Anders Leander som politiskt vilde fört hemliga samtal med Svenkarnas parti, tidigare Nationalsocialistisk front, efter att han lämnat Sverigedemokraterna.

Nu är övergången klar och han tar därmed Svenskarnas parti in i kommunfullmäktige i Mönsterås.

Barometern.se skriver om partiövergången som också bekräftas av partiets tidning, realisten.se.

– Det stämmer att jag har gått med i Svenskarnas parti. I övrigt vill jag inte kommentera mer utan du får prata med mitt parti, säger Anders Leander till Barometern.se.

För realisten.se förklarar han sitt partibyte utförligare.

– Jag anser att Sverigedemokraterna blivit rentav för mesiga sedan inträdet i riksdagen och den höga nonchalansen mot alla ledamöter som sitter som förtroendevalda och partimedlemmar inom SD. Många med mig ser därför SvP som ett självklart alternativ och jag kommer att försöka få med mig alla mina röster över till SvP, säger han till tidningen.

Expressen.se har sökt Anders Leander för en kommentar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.