Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Schyman på lunch med Dinamarca efter inbjudan

Rossana Dinamarca meddelade att hon lämnar Vänsterpartiet den 4 februari. Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Bara timmar efter att V-toppen Rossana Dinamarca meddelade att hon ska lämna sina uppdrag sa Fi-ledaren Gudrun Schyman att hon vill se Dinamarca jobba för Fi.

Nu har de träffats för en lunch – men:

”Nej, jag kommer inte byta till Fi”, skriver Rossanna Dinamarca på Instagram.

Den 4 februari kom beskedet från riksdagsledamoten Rossana Dinamarca: Hon lämnar sina uppdrag inom Vänsterpartiet. Efter 16 år som riksdagsledamot för partiet, som hon också varit vice partiledare i, lämnade hon beskedet.

Anledningen: Hon kände sig motarbetad och osynliggjord av Vänsterpartiet. Rossana Dinamarca har riktat hård kritik mot partiledaren Jonas Sjöstedt, som hon menar tar för stor plats.

Bara timmarna efter att Rossana Dinamarca meddelade sitt avhopp sa Gudrun Schyman, tidigare partiledare för Vänsterpartiet och en av Feministiskt initiativs nuvarande ledare, att hon vill jobba med henne.

Dinamarca och Schyman på lunch ihop

– Jag skulle vara otroligt glad om hon ville komma och jobba med oss. Jag har inte skickat in någon blankett men tror inte att det är så hennes tankar går, men jag har inte pratat med henne, sa Gudrun Schyman då.

Och nu har de träffats för en lunch. Via Instagram delar Rossana Dinamarca med sig av en bild tillsammans med Fi-ledaren. Men att hon skulle gå till Fi säger hon nej till:

”Lunchdejt (nej, jag kommer inte byta till Fi)”, skriver Rossana Dinamarca på Instagram.

https://www.instagram.com/p/BfI5I_GhPw1/?hl=sv&taken-by=rossanadinamarca

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!