Rossana Dinamarca meddelade att hon lämnar Vänsterpartiet den 4 februari. Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
Rossana Dinamarca meddelade att hon lämnar Vänsterpartiet den 4 februari. Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Schyman på lunch med Dinamarca efter inbjudan

Publicerad

Bara timmar efter att V-toppen Rossana Dinamarca meddelade att hon ska lämna sina uppdrag sa Fi-ledaren Gudrun Schyman att hon vill se Dinamarca jobba för Fi.

Nu har de träffats för en lunch – men:

”Nej, jag kommer inte byta till Fi”, skriver Rossanna Dinamarca på Instagram.

Den 4 februari kom beskedet från riksdagsledamoten Rossana Dinamarca: Hon lämnar sina uppdrag inom Vänsterpartiet. Efter 16 år som riksdagsledamot för partiet, som hon också varit vice partiledare i, lämnade hon beskedet.

Anledningen: Hon kände sig motarbetad och osynliggjord av Vänsterpartiet. Rossana Dinamarca har riktat hård kritik mot partiledaren Jonas Sjöstedt, som hon menar tar för stor plats.

Bara timmarna efter att Rossana Dinamarca meddelade sitt avhopp sa Gudrun Schyman, tidigare partiledare för Vänsterpartiet och en av Feministiskt initiativs nuvarande ledare, att hon vill jobba med henne.

Dinamarca och Schyman på lunch ihop

– Jag skulle vara otroligt glad om hon ville komma och jobba med oss. Jag har inte skickat in någon blankett men tror inte att det är så hennes tankar går, men jag har inte pratat med henne, sa Gudrun Schyman då.

Och nu har de träffats för en lunch. Via Instagram delar Rossana Dinamarca med sig av en bild tillsammans med Fi-ledaren. Men att hon skulle gå till Fi säger hon nej till:

”Lunchdejt (nej, jag kommer inte byta till Fi)”, skriver Rossana Dinamarca på Instagram.

https://www.instagram.com/p/BfI5I_GhPw1/?hl=sv&taken-by=rossanadinamarca
Relaterade ämnen
Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag