Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Schürrer får inte resning

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Roger Schederin

Christine Schürrer begärde resning i högsta domstolen.

I dag tisdag kom beskedet: HD avslår resningsansökan.

"Christine Schürrer har inte visat någon omständighet som kan föranleda resning i målet. Högsta domstolen avslår därför resningsansökningen", står det i beslutet.

Christine Schürrer dömdes till livstids fängelse för morden på Max, 3, och Saga, 1, samt mordförsöket på deras mamma Emma Jangestig.

Men Schürrer anser att hon är oskyldig, och den tredje januari i år lämnade hon in en 17 sidor lång resningsansökan till högsta domstolen.

Under måndagen behandlades ansökan i högsta domstolen, som beslutade att inte bevilja resning i ärendet.

"Christine Schürrer har inte visat någon omständighet som kan föranleda resning i målet. Högsta domstolen avslår därför resningsansökningen.", står det i beslutet som Expressen.se tog del av på tisdagsmorgonen.

"En besvikelse"

Christine Schürrers advokat Per-Ingvar Ekblad hade precis tagit del av resningen när Expressen.se nådde honom vid klockan 10.00 på tisdagsmorgonen.

– Det är självklart en besvikelse, säger han.

Per-Ingvar Ekblad har inte talat med sin klient, men han utesluter inte att man jobbar vidare med att försöka få Christine Schürrer frikänd.

– Jag har inga mer kommentarer nu, sedan får vi se vad framtiden eventuellt bär med sig, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.