Foto: Roger Schederin
 Foto: Roger Schederin

Schürrer får inte resning

Publicerad

Christine Schürrer begärde resning i högsta domstolen.

I dag tisdag kom beskedet: HD avslår resningsansökan.

"Christine Schürrer har inte visat någon omständighet som kan föranleda resning i målet. Högsta domstolen avslår därför resningsansökningen", står det i beslutet.

Christine Schürrer dömdes till livstids fängelse för morden på Max, 3, och Saga, 1, samt mordförsöket på deras mamma Emma Jangestig.

Men Schürrer anser att hon är oskyldig, och den tredje januari i år lämnade hon in en 17 sidor lång resningsansökan till högsta domstolen.

Under måndagen behandlades ansökan i högsta domstolen, som beslutade att inte bevilja resning i ärendet.

"Christine Schürrer har inte visat någon omständighet som kan föranleda resning i målet. Högsta domstolen avslår därför resningsansökningen.", står det i beslutet som Expressen.se tog del av på tisdagsmorgonen.

"En besvikelse"

Christine Schürrers advokat Per-Ingvar Ekblad hade precis tagit del av resningen när Expressen.se nådde honom vid klockan 10.00 på tisdagsmorgonen.

– Det är självklart en besvikelse, säger han.

Per-Ingvar Ekblad har inte talat med sin klient, men han utesluter inte att man jobbar vidare med att försöka få Christine Schürrer frikänd.

– Jag har inga mer kommentarer nu, sedan får vi se vad framtiden eventuellt bär med sig, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag