Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Scaramucci tar bort kritiska Trump-tweets

Scaramucci menar att hans åsikter om presidenten ändrats.Foto: PABLO MARTINEZ MONSIVAIS / AP TT NYHETSBYRÅN
På lördagen höll den nya kommunikationschefen presskonferens.Foto: RON SACHS / CNP / POLARIS/IBL POLARIS
Scaramucci har tidigare kallat Trump för en mobbare.Foto: ALEX BRANDON / AP TT NYHETSBYRÅN
Trump försvarar Scaramucci och menar att han egenligen ville stödja honom.Foto: CAROLYN KASTER / AP TT NYHETSBYRÅN

Trumps nya kommunikationschef Anthony Scaramucci har inte alltid delat presidentens politiska åsikter.

På lördagen berättade han att han raderar gamla tweets – eftersom hans "tidigare åsikter har utvecklats".

– Jag tjänar presidentens agenda och det är allt som betyder något, skriver Scaramucci på Twitter.

Det var i fredags som den nytillträdde kommunikationschefens gamla inlägg på Twitter började grävas fram. Anthony Scaramucci har tidigare skrivit tweets där han hoppas den "otroligt kompetenta" Hillary Clinton ställer upp i valet, uppmanar guvernören Mitt Romney att "hålla sig utanför Trump-spektaklet" och säger att USA borde ha striktare vapenlagar.

Användare på Twitter har skärmdumpat dessa tweets sedan och publicerat dem på nytt, rapporterar Washington Post.

https://twitter.com/jayrcastillo24/status/888483007010680832?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.washingtonpost.com%2Fnews%2Fthe-fix%2Fwp%2F2017%2F07%2F22%2Fread-anthony-scaramuccis-old-tweets-youll-understand-why-he-deleted-them%2F

"Mina åsikter har utvecklats"

Det har fått den nya kommunikationschefen att agera. I ett nytt inlägg på Twitter skriver han under lördagen att han vill vara transparent med att han nu raderar sina gamla inlägg.

"Mina tidigare åsikter har utvecklats och borde inte vara en distraktion. Jag tjänar presidentens agenda och det är allt som betyder något", skriver Anthony Scaramucci.

https://twitter.com/Scaramucci/status/888809731099435008

Kallade Trump för skämtpolitiker och mobbare

Scaramucci har tidigare skrivit i det sociala mediet att han inte tror på Trumps planer på att bygga en mur mot Mexiko. Han har också uttalat sig på sätt som går emot Trumps syn på islam, när han 2016 skrev att en "övervägande majoritet ser islam som en fredlig religion", skriver Washington Post.

Anthony Scaramucci har tidigare kllat Donald Trump för en "skämtpolitiker".Foto: POLARIS / POLARIS POLARIS IMAGES

I en intervju med Fox News 2015 kallade han Trump för "skämtpolitiker" och en mobbare, och att han inte tyckte om sättet som presidentkandidaten pratade om kvinnor. 

– Jag borde aldrig ha sagt så om honom. Presidenten, om du lyssnar så vill jag personligen be om ursäkt för femtionde gången för att ha sagt så, säger Scaramucci under en pressträff på fredagen.

Trump: "Han ville stödja mig"

President Trump svarade på lördagen, och menade att Scaramucci ville stödja honom, men inte visste om han skulle ställa upp som presidentkandidat för republikanerna. 

"För att vara rättvis mot Anthony Scaramucci, så ville han stödja mig först, innan de republikanska primärvalen började, men han trodde inte att jag skulle ställa upp"

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/888733031875346432

Men som Washington Posts reporter svarat på Twitter hade Donald Trump redan varit en kandidat i en månad när Scaramuccci kallade honom för ett skämt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.