SBS Discovery säljs

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

SBS Discoverys radioverksamhet säljs till giganten Bauer Media.

I affären ingår bland annat storkanalerna Mix Megapol, Radio Norge och Nova i Danmark och Iskelmä i Finland.

Övertagandet träder i kraft om tre månader, enligt uppgifter till Expressen.

– SBS Discovery Radio äger några av marknadens starkaste varumärken och har några av de främsta rösterna och starkaste personligheterna inom radio. De är väl positionerade för tillväxt i länder där radio har en framstående position. Framtiden för radio är ljus och vi ser fram emot att hjälpa SBS Discovery Radio att öka sin tillväxt inom digital utveckling vid sidan om Bauers växande och prisbelönta radioverksamhet i Storbritannien, säger Paul Keenan, vd för Bauer Media i Storbritannien och ansvarig för förvärvet, i ett pressmeddelande.

SBS Discovery Radio är marknadsledande i både Sverige och Danmark. Dessutom är man två på marknaden i Norge.

Mix Megapol är bolagets ledande kanal och genom ett samarbete med NRJ når man 4,7 miljoner lyssnare varje vecka i Sverige.

Störst i Europa

SBS Discovery Radio i Sverige har expanderat sitt ledande varumärke Mix Megapol genom ett samarbete med NRJ och når 4,7 miljoner lyssnare varje vecka. I Danmark är SBS-ägda Radio Nova marknadens ledande kommersiella aktör och når 2,1 miljoner människor. 

I Danmark når SBS-ägda Radio Nova 2,1 miljoner människor och i Norge har SBS en räckvidd på 1,9 miljoner per vecka.

Bauer Media är ett tyskt bolag men det drivs från England och London. Bauer Media är störst i Europa med 37 miljoner lyssnare i veckan inklusive SBS radio i Skandinavien.

Jakob Gravestam, marknadsdirektör på SBS Discovery Radio ser positivt på affären.

– Vi har varit under lupp och det har funnits olika intressenter. Det är skönt när en sådan här affär är avklarad. Då slipper man arbetet som uppstår när man är i en försäljningsfas, så i dag känns det fantastiskt.

– Jag tycker att det ska bli väldigt roligt att få en ägare som är dedikerad till radio säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.