Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sätt kakel & mosaik i badrummet

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Före... ...och efter

Helkaklade badrum är något av det bästa man kan göra för att lyxa till det hemma. Det kostar förstås en slant jämfört med att sätta upp en våtrumstapet, men det kan det vara värt.    Liksom mycket annat som görs i badrum kräver uppsättning av kakel en grundlig förberedelse i form av spackling och fuktspärr så att det inte finns ojämnheter och inte finns någon risk för fukt att tränga in.

[LINK]BILDSPECIAL: Klicka här för att lära dig hur du själv sätter upp kakel hemma i badrummet![\LINK]

[LINK]BILDSPECIAL: Mosaik kan göra underverk i ditt badrum - och det är enkelt att fixa själf![\LINK]

Våtrumsspärr i badrum


Fukt är det som ger mest skador i ett badrum. Därför behövs en fuktspärr av något slag. Här visas en metod att skydda taket. Vi rollar på en spärr.

Väggarna sätts upp på vanligt sätt, med en unik egenhet. Hela rummet är inkapslat i plast vilket gör att det är svårt för fukt att tränga vidare från en eventuell läcka ner i golvet, eller tränga ut genom fuktspärren och ut i tak eller vägg.  Utanpå plasten har vi gips som har flera lager med fuktspärr. Tillsammans gör dessa åtgärder att rummet är skyddat mot de flesta av möjliga fuktskador.

[LINK]BILDSPECIAL: Klicka här för instruktioner om hur du sätter upp en våtrumsspärr i badrummet![\LINK]

Fler artiklar finns på:


Artikeln hämtad från: www.doityourself.se Text: Jesper Wasling Bild: Dick Andersson

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.