Satsade 10 miljoner i muslimsk bank

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Ägarstiftelsen i omskrivna Al-Azharskolan har storinvesterat:

Tio miljoner kronor i ett företag som vill starta en muslimsk bank, skriver Hässelby tidning. 

Vid sin sida kan de få en oljeshejk från den kuwaitiska kungafamiljen – med en fet plånbok.

Den muslimska friskolan Al-Azharskolan i Vällingby har tidigare skapat rubriker kring sin verksamhet. Som när TV4:s Kalla Fakta avslöjade att de hade könsuppdelade gymnastiklektioner och lät flickor gå på skolbussen bak medan pojkar fick kliva på fram.

Nu har skolkoncernen hamnat i blickfånget – igen.

Detta efter att det har blivit känt att deras ägarstiftelse investerat tio miljoner kronor i ett företag som vill starta en muslimsk bank, skriver Hässelby tidning. Enligt ägarstiftelsen kommer pengarna från ett överskott som de har sparat.

"En muslimsk bank skulle kunna hjälpa"

Bashir Aman Ali, ordförande i stiftelsen, förklarar anledningen till storinvesteringen:

– Av samma anledning som när vi startade skolan, det är samhällsnytta. De flesta av våra elever är trångbodda och delar rum med flera syskon. Många av föräldrarna är arbetslösa och har svårt att få banklån till bostad eller för att starta företag. En muslimsk bank skulle kunna hjälpa dem.

Men Al-Azharskolan är inte ensamma, visar det sig.

Bashir Aman Ali säger till tidningen att en oljeshejk från den kuwaitiska kungafamiljen har meddelat att han är villig att gå 15 in med miljoner euro.

– Muslimska banker ger stor ekonomisk vinst. Ingen muslimsk bank i världen har någonsin gått i konkurs, säger Bashir Ali Aman till tidningen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.