Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SAS-flyg inställt – efter kollision på Arlanda

Vi listar fyra saker du kan få ersättning för när du reser med flyg.
Inga passagerare befann sig ombord. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.Foto: ALEX LJUNGDAHL

Ett SAS-flyg på väg till USA har ställts in – efter att ha blivit påkört av ett annat plan på Arlanda.

Passagerare bokas nu om.

– Man måste kontrollera så det inte är några skador, säger Freja Annamatz på SAS.

Det var på onsdagsmorgonen som olyckan inträffade. Då stod ett SAS-plan stilla i hangarbyggnaden på Arlanda – när det blev påkört av ett annat plan.

– Det var ett annat plan på väg in till en gate som kom i kontakt med en av vingspetsarna. I och med att planen har haft kontakt måste man byta ut vingspetsen och kontrollera så det inte finns några skador, säger Freja Annamatz, presschef på SAS.

Flygolycka på Arlanda

Inga passagerare befann sig ombord.

Enligt Swedavia var det inte i någon av terminalbyggnaderna händelsen inträffade – utan i hangarbyggnaden. Så inte heller det andra planet hade några passagerare ombord.

SAS-planet skulle till Los Angeles i USA vid 09.30-tiden men är nu inställt. Man bedömde att det skulle ta för lång tid att vänta tills problemet är åtgärdat, så i stället bokas passagerarna om till andra plan.

– Tyvärr var vi tvungna att ställa in flighten och jobbar nu med att boka om. Jag är osäker på om de blir ombokade under dagen men vi flyger dit sex dagar i veckan och försöker boka om passagerarna så gott det går, säger Freja Annamatz.

Hon fortsätter:

– Det är självklart beklagligt men säkerheten kommer alltid först.

Det är oklart hur många resenärer som berörs.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.