Track Palin är Sarah Palins äldste son. Foto: Charles Rex ArbogastTrack Palin är Sarah Palins äldste son. Foto: Charles Rex Arbogast

Track Palin är Sarah Palins äldste son.

 Foto: Charles Rex Arbogast
Sarah Palin blev känd som vice president-kandidat när John Mccain försökte bli amerikansk president 2008.Sarah Palin blev känd som vice president-kandidat när John Mccain försökte bli amerikansk president 2008.
Sarah Palin blev känd som vice president-kandidat när John Mccain försökte bli amerikansk president 2008.

Sarah Palins son gripen för misshandel

Publicerad

Samtidigt som Sarah Palin tillkännagav att hon stöttar Donald Trump i presidentvalet greps hennes son.

Han misstänks för att ha misshandlat sin flickvän och hotat att ta livet av sig med ett automatvapen.

När Sarah Palin förberedde sig för att gå upp på scen i Iowa och tillkännage att hon stöttar Donald i kampen för att bli republikans presidentkandidat har en annan del av hennes familj hamnat i rampljuset.

Palins äldste son, Track Palin, greps på måndagskvällen efter ett storbråk i familjen Palins hem i Wasilla i Alaska. Enligt polisrapporten ska Track Palin ha slagit sin flickvän med en knuten näve i ansiktet, sparkat henne på knät och hotat att skjuta sig själv med ett automatgevär.

– Tror du att jag är en fegis? Tror du inte att jag vågar göra det, ska han ha sagt samtidigt som han höll vapnet och siktade mot sitt eget huvud.

Hittade automatvapen

Flickvännen sprang då ut ur huset och in på andra sidan byggnaden innan hon gömde sig under en säng. Där hittades hon av polisen som kom till platsen efter att både hon och Track Palin hade kontaktat polisen.

Senare hittade polisen ett AR-15 automatvapen på köksbänken i hemmet. Det var oladdat.

Palin greps och misstänks för misshandel och för att ha hanterat ett vapen när han var berusad. I ett uttalande säger Track att han och flickvännen har bråkat om hennes ex-pojkvän och att även han har blivit misshandlad.

Det är inte första gången Track Palin hamnat i blåsväder. Så sent som i september 2014 greps han efter att han hamnat i slagsmål på en fest i Anchorage. Den gången åtalades han inte men bröt ett revben.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag