Alaskas ex-guvernör Sarah Palins make vårdas intensivt efter en allvarlig snöskoterolycka. Foto: Matt Baron/Bei/Bei/Shutterstock Rex FeaturesAlaskas ex-guvernör Sarah Palins make vårdas intensivt efter en allvarlig snöskoterolycka. Foto: Matt Baron/Bei/Bei/Shutterstock Rex Features
Alaskas ex-guvernör Sarah Palins make vårdas intensivt efter en allvarlig snöskoterolycka. Foto: Matt Baron/Bei/Bei/Shutterstock Rex Features
Sarah Palin var schemalagd för att tala på ett evenemang för att stötta Trump, men när maken skadade sig bestämde hon sig direkt för att återvända norrut till Alaska. Foto: Cornelia NordströmSarah Palin var schemalagd för att tala på ett evenemang för att stötta Trump, men när maken skadade sig bestämde hon sig direkt för att återvända norrut till Alaska. Foto: Cornelia Nordström
Sarah Palin var schemalagd för att tala på ett evenemang för att stötta Trump, men när maken skadade sig bestämde hon sig direkt för att återvända norrut till Alaska. Foto: Cornelia Nordström

Sarah Palins make i allvarlig skoterolycka

Publicerad

Alaskas ex-guvernör Sarah Palins make vårdas på sjukhus efter en allvarlig snöskoterolycka.

Sarah Palin har nu ställt in ett Donald Trump-möte för att ta hand om maken.

– Herr Trumps tankar och böner går till familjen Palin, meddelas i ett uttalande enligt Daily Mail.

Todd Palin, make till snöiga Alaskas ex-guvernör Sarah Palin, har skadat sig då han kört snöskoter, rapporterar flera amerikanska medier. Olyckan, som inträffade på söndagen, beskrivs som "mycket allvarlig".

– Todd Palin var inblandad i en allvarlig olycka med en snömaskin i går kväll och vårdas nu på sjukhus, löd ett uttalande från presidentkandidaten Donald Trumps stab enligt Daily Mail.

Sarah Palin var schemalagd för att tala vid ett evenemang för visa stötd för Trump, men när maken skadade sig bestämde hon sig direkt för att återvända norrut till Alaska.

– Guvernör Palin återvänder till Alaska för att vara med sin make och ser fram emot att vara tillbaka i kampanjandet snart, står det vidare i uttalandet där Trump riktar sina tankar till den skadade och hustrun:

– Herr Trumps tankar och böner går till familjen Palin.

Träffade Sarah palin i skolan

Exakt vad som orsakade olyckan – och hur allvarligt skadad Palin är – står oklart. Men han är ingen amatör på skotersitsen. Enligt Daily Mail är han en erfaren friluftsman som vunnit den prestigefyllda snöskotertävlingen Tesoro Iron Dog hela fyra gånger.

Erfarenheten till trots har han dock skadat sig förut. Då han kämpade för att behålla mästartiteln 2008 slungades han av sin snöskoter och bröt armen. Därefter tog han sig upp på maskinen igen och fortsatte tävlingen – där han slutade på fjärde plats.

Todd och Sarah Palin träffades i high school och har fem barn tillsammans: Två söner och tre döttrar.

Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag