Sarah Palin tog hjälp - av häxjägare

Publicerad
Sarah Palin tog hjälp för att bli guvernör - av en häxjägare från Kenya. I en religiös ceremoni skyddas hon mot häxor och djävulen:
- Han sa: Herre, gör en väg för henne, och det är precis vad som hände, säger Sarah Palin.
Filmklippet som visar när kenyanske biskopen Thomas Muthee välsignar Sarah Palin sprids på nätet.
Ceremonin genomfördes i en kyrka i Palins hemstad Wasilla 2005, ett fåtal månader innan hon ställde upp i Alaskas guvernörsval:
– I jesu namn, från varje form av häxkonster, åkallar Thomas Muthee skydd från.
Han står bakom Sarah Palin och håller handen på hennes axel.

Ber om skydd från Satan

Två andra män står även de med händerna på Sarah Palin som har sitt huvud nedsänkt.
Biskop Muthee ber även om skydd från Satan och om politisk framgång för Palin:
– Gör en väg för Sarah på den politiska arenan. Skicka finanser hennes väg och ge henne män och kvinnor som backar upp henne i Jesu namn.
Thomas Muthee är grundare av Word of Faith-kyrkan i Kenya.

"Han bad för mig"

Kyrkans mål är att ta bort häxor och demoner från jorden, enligt AP.
I ett tv-klipp från i år talar Sarah Palin om händelsen:
– Pastor Muthee var här och bad för mig. Han sa: Herre, gör en väg för henne och låt henna ta detta nästa steg, och det är precis vad som hände, säger republikanernas vicepresidentkandidat som blev Alaskas guvernör drygt ett år efter ceremonin.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag