Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sarah Palin stöttar Donald Trump i valet

<p>Sarah Palin gjorde sig känd som en taleskvinna för Tea Party-rörelsen inför det amerikanska presidentvalet 2008. Nu stödjer hon Donald Trump som republikanernas presidentkandidat.</p>Foto: AP
<p>Sarah Palin ska framträda ihop med Donald Trump på ett stort möte på Iowa State University på tisdagen.</p>Foto: AP

Sarah Palin backar Donald Trump som republikanernas presidentkandidat.

Det uppger New York Times.

Palin kommer att finnas vid miljardärens sida när kampanjen når delstaten Iowa på tisdag.

– Jag är stolt över att stödja Donald J. Trump, säger Sarah Palin i ett uttalande enligt New York Times.

Den före detta guvernören i Alaska gjorde sig känd som en taleskvinna för den superkonservativa så kallade Tea Party-rörelsen, inför valet i USA 2008 då hon kandiderade till vicepresidentposten.

Henne jordnära hockeymammastil och förmåga att gå fram genom tv-rutan kan bli viktig för Trump, enligt politiska bedömare i USA.

 

LÄS MER: Sarah Palins stöd kan betyda guld för Donald Trumps kampanj

 

– Det är en ära att få Saras godkännande. Hon är en vän och en stark person som jag har stor respekt för. Jag är stolt över hennes stöd, heter det i Trumps uttalande.

En smäll för Ted Cruz

Att Sarah Palin backar Trump är en smäll för rivalen Ted Cruz, senatorn från Texas. Palin är fortfarande enormt populär bland Tea Party-folket, vilket kan ge Trump extra skjuts när Iowa går till primärval den 1 februari.

Sarah Palin ska framträda ihop med Donald Trump på ett stort möte på Iowa State University på tisdag. En enorm mediecirkus förväntas då både Palin och Trump är experter på att agera framför tv-kamerorna, och ofta anklagade för att betona yta framför innehåll, skriver New York Times.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.