Sarah Palin gjorde sig känd som en taleskvinna för Tea Party-rörelsen inför det amerikanska presidentvalet 2008. Nu stödjer hon Donald Trump som republikanernas presidentkandidat. Foto: APSarah Palin gjorde sig känd som en taleskvinna för Tea Party-rörelsen inför det amerikanska presidentvalet 2008. Nu stödjer hon Donald Trump som republikanernas presidentkandidat. Foto: AP

Sarah Palin gjorde sig känd som en taleskvinna för Tea Party-rörelsen inför det amerikanska presidentvalet 2008. Nu stödjer hon Donald Trump som republikanernas presidentkandidat.

 Foto: AP
Sarah Palin ska framträda ihop med Donald Trump på ett stort möte på Iowa State University på tisdagen. Foto: APSarah Palin ska framträda ihop med Donald Trump på ett stort möte på Iowa State University på tisdagen. Foto: AP

Sarah Palin ska framträda ihop med Donald Trump på ett stort möte på Iowa State University på tisdagen.

 Foto: AP

Sarah Palin stöttar Donald Trump i valet

Publicerad

Sarah Palin backar Donald Trump som republikanernas presidentkandidat.

Det uppger New York Times.

Palin kommer att finnas vid miljardärens sida när kampanjen når delstaten Iowa på tisdag.

– Jag är stolt över att stödja Donald J. Trump, säger Sarah Palin i ett uttalande enligt New York Times.

Den före detta guvernören i Alaska gjorde sig känd som en taleskvinna för den superkonservativa så kallade Tea Party-rörelsen, inför valet i USA 2008 då hon kandiderade till vicepresidentposten.

Henne jordnära hockeymammastil och förmåga att gå fram genom tv-rutan kan bli viktig för Trump, enligt politiska bedömare i USA.

 

LÄS MER: Sarah Palins stöd kan betyda guld för Donald Trumps kampanj

 

– Det är en ära att få Saras godkännande. Hon är en vän och en stark person som jag har stor respekt för. Jag är stolt över hennes stöd, heter det i Trumps uttalande.

En smäll för Ted Cruz

Att Sarah Palin backar Trump är en smäll för rivalen Ted Cruz, senatorn från Texas. Palin är fortfarande enormt populär bland Tea Party-folket, vilket kan ge Trump extra skjuts när Iowa går till primärval den 1 februari.

Sarah Palin ska framträda ihop med Donald Trump på ett stort möte på Iowa State University på tisdag. En enorm mediecirkus förväntas då både Palin och Trump är experter på att agera framför tv-kamerorna, och ofta anklagade för att betona yta framför innehåll, skriver New York Times.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag