Timmar efter att bilden togs försvann Sarah Lagerström, 22, på Birka Paradise. Foto: Privat
Timmar efter att bilden togs försvann Sarah Lagerström, 22, på Birka Paradise. Foto: Privat

Sarah, 22, spårlöst borta på kryssning

Publicerad

Sarah Lagerström, 22, tog färjan till Mariehamn med pojkvännen. Men försvann spårlöst under kryssningen och har inte återfunnits sedan dess.
– Allting passerar revy i huvudet på en, vi vet inte om hon blivit bortrövad eller vad som har hänt, säger Thomas, 22-åringens pappa.

Sarah Lagerström, 22, och hennes pojkvän skulle åka med kryssningsfärjan Birka Paradise till Åland – men bara pojkvännen kom hem från resan. Hennes föräldrar, pojkvän och polisen vet ännu inte vad som hände.

"Skulle röka"

Det enda de vet är att Sarah och pojkvännen hade varit uppe sent och festat. De slog följe med ett annat sällskap och gick ner till en hytt för att fortsätta kvällen där. Men enligt uppgifter till föräldrarna ska ett gräl ha uppstått och Sarah försvann från hytten.
– Hon hade diskuterat med någon och blivit upprörd, sedan hade hon gått i väg. Pojkvännen uppfattade att hon skulle röka, säger hennes mamma Gabriella till Expressen.se.
Vid fyratiden på morgonen slutar spåren efter Sarah Lagerström. Pojkvännen gick tillbaka till parets hytt i förhoppningen om att hon skulle återvända. Men när han vaknade var sängen tom. Då tog han kontakt med personalen, som gav honom rådet att gå ut som första passagerare när färjan kom i hamn i Stockholm. Men Sarah dök inte upp. Och när polisen kollade igenom övervakningsfilmen från Mariehamn var det bara tre personer – ingen av dem Sarah Lagerström – som gick av och på.
– Sedan var hon puts väck. Polisen säger att båtpersonalen har sökt igenom båten.

"Glad och sprallig"

Hon har inte klivit av i Mariehamn och hon har inte klivit av i Stockholm.
Sarah Lagerström var klädd i en svart klänning, svarta jeans och ett par svarta högklackade skor när hon försvann.
– Det är en lång, ljushårig, glad, sprallig, jättesöt tjej, säger hennes pappa Thomas.
Enligt Gabriella har polisen sökt efter Sarah Lagerströms mobilsignaler för att se var hon befunnit sig, men utan resultat. Hon har fått informationen att polisen nu också ta kontakt med finländska myndigheter för att utöka spaningarna till Mariehamn och vattnet mellan Stockholm och Åland.
Thomas säger att han har en overklighetskänsla i kroppen.
– Man tänker att det händer alla andra, men att det inte händer en själv. Allting passerar revy i huvudet på en, vi vet inte om hon blivit bortrövad eller vad som har hänt, säger Thomas.

Kan ha hamnat i vattnet

De anhöriga har kontaktat organisationen Missing People som i kväll gick ut med en efterlysning på sin Facebooksida.
Under tisdagen ska polisen besluta om det ska sättas in en helikopter i sökandet.
– Det pågår ingen förundersökning, eftersom vi inte vet exakt vad som har hänt. Men det finns tecken på att hon kan ha hamnat i vattnet, eftersom man har fått fram signaler från en telefon vid Söderarm, en fyr där ute i havet, säger Ove Hagdahl, stationsbefäl vid Södermalmspolisen.

Erik Paulsson Rönnbäck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag