Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sara, 43, låg sjuk på soffan – pistolhotades av rånare

Ronnie och Sara Brodin säger att de har fått ett stort stöd i samband med händelsen.Foto: Privat
Lars Byström, presskontakt i polisregion Stockholm.Foto: FREDRIK SAMUELSON

Sara Brodin, 43, låg sjuk hemma på soffan i Sollentuna när hon hörde ljud från baksidan av huset.

Plötsligt stod en maskerad man med en pistol mitt i hennes vardagsrum.

Rånaren ska bland annat ha fått med sig familjens Mercedes.

– Chocken har nog inte lagt sig ännu, säger maken Ronnie Brodin.

Det var under måndagskvällen runt klockan 19 som en maskerad man ska ha tagit sig in i familjen Brodins hem i Sollentuna. På soffan låg Sara Brodin, som var hemma sjuk.

I ett mycket delat inlägg på Facebook beskriver maken Ronnie Brodin, 44, nu händelsen. Enligt honom hade mannen tagit sig in genom husets uterum på baksidan, och in i vardagsrummet där hustrun låg.

”Jag är evigt tacksam att Sara inte skadades på något sätt. Saker kan alltid ersättas”, skriver han på i ett Facebookinlägg som nu delats över 30 000 gånger.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156589211604282&set=a.10150095910219282.303829.726934281&type=3

Enligt Ronnie Brodin ska rånaren krävt att få alla smycken, guld, telefoner, samt bankkort och koder till dessa. Därefter ska han ha tagit bilnycklarna och kört i väg med deras Mercedes C63.

– Chocken har nog inte lagt sig ännu, framför allt för min fru. Det är många tankar som om något värre kunde ha hänt, och kanske främst om barnen hade varit hemma, säger Ronnie Brodin.

Polisen: ”Ingen gripen”

Stockholmspolisen bekräftar att de fått in en anmälan om händelsen.

– En maskerad man överraskar målsägande i dennes bostad. Han hotar med pistol och tvingar till sig en Mercedes som busen sedan försvann i. Ingen är gripen, säger Lars Byström, presskontakt i polisregion Stockholm.

 

LÄS ÄVEN: Maskerade rånare stal bil – jagades av polis

 

Sedan i torsdags, berättar polisen, har fem fordonsrån inträffat på olika platser i Stockholmsområdet. Vid tre av fallen har polisen fått rapporter om att vapen ska ha varit inblandade.

Under måndagen fick polisen även larm om ett fordonsrån i Sollentuna, vilket Expressen tidigare har rapporterat om, där två maskerade men tvingade ut en bilförare ur en Mercedes med kalasjnikov-liknande vapen.

Fem rån på kort tid

Nu vill polisen utreda om de fem händelserna har något samband.

– Vi har haft tekniker ute på de här platserna och får se om undersökningen ger något. Sedan gäller det att titta på signalementsuppgifter och kika på om övervakning från närområdet kan hjälpa oss, säger Lars Byström.

– Det handlar om att samla så mycket information som möjligt.

Polisen utreder om det finns något samband mellan rånen.Foto: FRITZ SCHIBLI / EXPRESSEN/KVP

De platser där rånen ägt rum är Djursholm, Edsberg, Sollentuna och Gottröra, samtliga norr om Stockholm. 

För familjen väntar nu en tuff väg tillbaka från den skrämmande händelsen, berättar Ronnie.

– Bearbetningen att känna sig trygg igen i sitt eget hem igen är ju ett steg som kommer. Just nu vill man ha alla dörrar och fönster stängda och låsta, säger han och tillägger:

– Jag vill också nämna den otroliga respons vi fått på mitt inlägg på Facebook. Det ger ett otroligt stort stöd för oss att få den reaktion och medkänsla från så många.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.