Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Säpo-kvinnans” ex-sambo: ”Stämmer inte”

Följ senaste nytt i Expressens livesändning – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Emelie och Morgan Johansson.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
Emelie Johansson är åtalad för dataintrång.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

Den förre justitieministern Morgan Johanssons hustru Emelie Johansson har åtalats för dataintrång.

Nu uppger ”Säpo-kvinnans” ex-sambo att paret talat osanning om honom, rapporterar Aftonbladet.

– Jag aldrig gjort någon anmälan gällande detta dataintrång, säger han till tidningen.

”Säpo-kvinnan” Emelie Johansson misstänks ha gjort en olovlig slagning på sin ex-sambo, som också jobbade på Säkerhetspolisen. Händelsen inträffade 2018 och efter sommaren sker rättegången i Solna tingsrätt.

På torsdagen valde Emelie och Morgan Johansson, hennes make och Sveriges förre justitieminister, att berätta om brottsmisstanken i en intervju med Göteborgs-Posten.

– Det är egentligen en skitsak men på grund av mig, för att jag är en offentlig person, får det här stor uppmärksamhet, säger Morgan Johansson bland annat i intervjun.

Den förre justitieministern kommenterade också fallet i ett mejlsvar till Aftonbladet. Där hävdade han bland annat att det var ex-sambon anmälde dataintrånget.

”Stämmer inte”

Men ex-sambon nekar och säger nu till Aftonbladet att han inte alls gjort en anmälan i ärendet. Han är också kritisk till att Emelie och Morgan Johansson påstår att han hade en hög befattning på Säpo när brottet ska ha begåtts.

– Jag har aldrig varit i en chefsposition på Säkerhetspolisen. Således ej heller Emelies överordnad, säger han till tidningen.

Morgan Johanssons pressekreterare förklarar hans uppgift om att ex-sambon skulle ha gjort anmälan med att hänvisa till ett förhör i utredningen. I det uppger en jurist att hon ”tänker” att det var ex-sambon som anmälde.

Som förklaring till uttalandet om ex-sambons position inom Säpo hänvisas till ett annat förhör. I det säger ett vittne att ex-sambon hade en expertliknande status.

Ex-sambon har tidigare varit misstänkt för anstiftan till brottet, något som senare avskrevs. 

Säpo-kvinna åtalas för olaglig slagning åt sitt ex

Hon är nu närstående till en av Sveriges mest kända politiker.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.