Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Säpo informerar lärare om Islamiska staten

Säkerhetspolisen informerade nyligen lärare och rektorer i Umeå om extremiströrelsen Islamiska staten (IS) och radikalisering bland unga.

Ett par hundra lärare deltog i informationsmötet. En av dem säger till SR Ekot det framgick att Säpo vill att lärarna ska vara polisens ögon och öron bland ungdomarna. Men Säpos pressinformatör Fredrik Milder förnekar att syftet skulle vara att förmå lärare att rapportera sådant de hört från eleverna.

– Det finns absolut ingen återrapporteringsskyldighet på det sättet. Man får ha vilka åsikter som helst, säger Fredrik Milder till Ekot.

Syftet är i stället att sprida kunskap till lärare och rektorer, säger han. Säpo vill inte uppge om liknande informationsmöten hållits eller planerats på flera platser i landet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.